Tema: o compunere intitulata “la ce viseaza tinerii din ziua de astazi?”

Pui de compunere
Avand in vedere ca sunteti tineri, ca traiti in ziua de astazi si ca aveti vise si dorinte, cel mai simplu este sa porniti de la experienta si visele voastre si ale prietenilor vostri. Iata cateva directii care sa va ajute sa va puneti visele in cuvinte. Nu trebuie sa raspundeti la toate intrebarile, doar la cele care va inspira. Combinati visele voatre cu cele ale prietenilor (daca nu le stiti, aflati-le 🙂 ).

Care sunt visele, fanteziile, dorintele voastre despre:
– Viitorul vostru – cum v-ati dori sa arate urmatorii ani din viata voastra? Ce v-ati dori sa faceti, sa aveti, sa invatati?
– Oameni apropiati – ce visati despre familia voastra? Despre prieteni si colegi? Ce oameni v-ati dori sa intalniti, sa cunoasteti?
– Oameni in general – ce visati despre omenire in general? Cum v-ati dori sa traiasca oamenii pe acest pamant? Cum sa se poarte unii cu altii, cum sa se poarte cu lumea in care traim, cu mediul inconjurator, cu natura, cu animalele, ce sa faca, sa produca, sa inventeze?
– Lume in general – cum v-ati dori sa arate pamantul, orasele, satele, cladirile, scolile… etc?
– Tehnologia – daca va pasioneaza tehnologia, aveti vise despre cum ati vrea sa arate viata voastra din punct de vedere al tehnologiei? Ce aparate sa existe pentru a va face viata mai usoara/ mai frumoasa?
– Arta, cultura, distractii – ce visati despre creatia artistica? dar despre modalitati si optiuni de petrecere a timpului liber?

Spor la scris!