Tema: o compunere, ca o poveste, in care tu esti personajul principal, care incepe cu “A fost odata ca niciodata o printesa”

Pui de compunere 1

Tema compunerii foarte generoasa, visul oricarui elev :). Practic poti compune orice poveste vrei tu, singura cerinta fiind sa o scrii la persoana intai (tu esti personajul principal, despre tine e povestea, in jurul tau se petrece actiunea, sunt descrise aventurile/ trairile/ experientele tale)
“A fost odata ca niciodata o printesa care…” :
– gaseste/pierde ceva? ce?
– e rapita? de cine? in ce scop?
– e nedraptatita? de cine? in ce fel?
– se indragosteste? de cine?
– cauta ceva? ce? de ce?
– afla ceva?(descopera un secret?) ce? in ce fel o surprinde? in ce fel ii foloseste?
– cere cuiva ajutorul/ajuta pe cineva?

Pornind de la una dintre variantele de mai sus (intriga), povesteste aventurile printesei (care esti tu), trairile/ emotiile ei, relatiile cu celelalte personaje secundare ale povestii, in asa fel incat cititorului sa i se para ca o cunoaste de o viata. Povesteste toate aceste din punctul tau de vedere, pentru ca tu esti personajul principal. Parerile tale despre celelalte personaje, locurile prin care treci, secretele pe care le afli, concluziile pe care le tragi. Lasa-ti imaginatia sa zboare, poti scrie despre orice vrei tu.

Pui de compunere 2 – puncte de vedere diferite

Folosind schema de la primul pui de compunere si pornind de la aceleasi variante de intrigi (si nu numai, au fost doar cateva exemple), scrie povestea din punctul de vedere al:
– printului
– regelui, tatal printesei
– reginei, mama printesei
– prietenei celei mai bune a printesei
– rapitorului printesei

Spor la scris!