Tema: o compunere intitulată “nu există nu pot, există nu vreau”.

Rubik Kid

Sursa foto: http://bit.ly/grHLYV

Pui de compunere 1 – cuminte
Spune-ţi părerea despre felul în care s-a aplicat vorba asta în viaţa ta. Găseşte exemple şi descrie situaţii în care nu ai făcut ceva pentru că aparent nu puteai dar de fapt n-ai vrut. Deschide subiectul şi spre o idee pozitivă, respectiv că avem mai multă putere de a face ceea ce ne dorim decât credem şi că putem face multe lucruri dacă vrem cu adevărat.
Pui de compunere 1 – invers
Explică faptul că atunci când s-a născut vorba asta, oamenii erau destul de negativişti. Între timp, umanitatea a evoluat şi acum folosim o variantă mai veselă şi pozitivă a aceleiaşi vorbe, respectiv “dacă vrei poţi”. Gândeşte-te la experienţa ta, a prietenilor tăi, a membrilor familiei (dacă nu-ţi vine nimic în minte poţi să-i şi întrebi) şi descrie situaţii în care cineva a crezut că nu poate face ceva (o temă, o călătorie, o construcţie…), dar după ce s-a hotărât că vrea cu adevărat să facă lucrul respectiv, i-a ieşit.
Pui de compunere – cu cavaleri jedi
Ai vazut filmul “Razboiul Stelelor”? Daca l-ai vazut, imagineaza-ti povestea unui tanar care incearca sa devina cavaler Jedi, doar pentru a-l multumi pe tatal lui, fara ca el sa vrea cu adevarat asta.  Antrenandu-se impreuna cu maestrul sau, trece prin o gramada de momente grele, crede ca nu e suficient de bun ca sa reuseasca, dar in cele din urma descopera ca “Forta” e in el si ca ce-i lipsea de fapt era sa-si doreasca cu adevarat. El reuseste in cele din urma sa devina cavaler Jedi, in momentul in care aceasta devine dorinta lui adevarata, nu doar visul tatalui sau.