Toy Story
În primul rând, Toy Story 3 este regizat de Lee Unkrich, regizor cunoscut şi pentru desenele animate Toy Story 2, Finding Nemo, Monster Inc. şi A Bug’s Life, deci are un start bun.
Ce se întâmplă cu jucăriile când copiii devin adolescenţi? Multe dintre variantele de răspuns posibile le găseşti urmărind Toy Story 3. Dar să încep cu povestea: Andy este un adolescent care mai are o săptămână până să plece la facultate şi trebuie să se decidă dacă să arunce sau să doneze jucăriile cu care se juca când era mic.
Jucăriile lui Andy fac o gaşcă veselă
Printre jucării se numără Wooody, jucăria cowboy si jucăria preferată a lui Andy, Buzz, robotul curajos, Jessie jucăria cowgirl, Mr Potato Head şi a sa soţie haioasă, dinozaurul Rex, câinele slinky şi Hamm porcuşorul puşculiţă. Jucăriile creează tot felul de situaţii pentru ca Andy să le mai bage în seama şi să se mai joace cu ele, însă fără niciun rezultat.
Dacă pe cele mai multe dintre jucării Andy le pune într-o pungă, pe Woody, jucăria mult indrăgită, îl pune în cutia cu lucruri de luat la facultate. Celelalte jucării ajung să fie donate la creşa Sunnyside, loc care la prima vedere pare să fie paradisul jucariilor. Însă lucrurile nu stau chiar aşa frumos şi după o zi în care jucăriile află pe pielea lor cum e să fie folosite de copii mici, acestea află adevărta poveste a creşei şi anume că “Sunnyside este un loc al distrugerii si al disperării, condus de un urs malefic, care miroase a căpşuni”. Ursul Lotso are şi el echipa lui care îl ajută să conducă şi terifiază toate celelalte jucării din creşa. Unul dintre ei este Big Baby, un bebeluş, înspăimântător de-a dreptul în multe situaţii. Wooody nu-şi lasă prietenii şi face tot posibilul pentru a-i scoate din paradisul transformat în închisoare, creşa Sunnyside.
Toy Story
Întorsături de situaţii si poveşti nostime de iubire
Există tot felul de întorsături de situaţii: robotul Buzz este setat pe demo de către jucăriile din tabăra ursului malefic şi ajunge să fie de partea lor, Barbie se îndrăgosteşte de Ken, o jucărie pentrru fete, după cum fac mişto celelalte jucării de el, Buzz este din nou setat şi ajunge să se creadă un robot spaniol, Mr Potato Head îşi tot pierde corpul şi se foloseşte când de o tortilla, când de un băţ mai gros pentru a fi de folos.
Există bineînteles şi poveşti de iubire nostime una, între Barbie şi Ken, si zic nostime pentru şiropoşeniile pe care şi le zic şi una între Buzz, varianta robot spaniol, şi Jessie.
Universul copiilor – o lume plină de imaginație
Ce mi-a plăcut mult a fost punerea în lumina a ideii de cum îşi creează copiii tot felul de scenarii şi de situaţii atunci când se joacă cu jucăriile. Atât la începutul animaţiei cât şi pe parcursul ei. De exemplu, în scenele cu o fetiţă pe nume Bonnie, la care ajunge la un moment dat Woody.
Animaţia Toy Story 3 a fost lansată în luna iunie 2010 în cinematografele din România, acum nu mai rulează, dar mai mult ca sigur că puteţi s-o vedeţi în format DVD chiar şi dublată.
Toy Story
În concluzie, desenul animat Toy Story 3 este plin de aventuri, nostim, melancolic pe alături, mai ales că te face să te gândeşti la copilărie şi la jucăriile tale de atunci. 

Apropo, voi ce aţi făcut cu jucăriile din copilărie?
Surse foto: mposter.com și imdb.com.
8.7/10 pe IMDB