Tema: Compunere in care sa povestesti cum ar arata casa viselor mele

Sursa foto: http://bit.ly/OWbzG9

Pui de compuneri 1 – Se spune ca fiecare casa are secretele ei, dar daca fiecare casa ar avea puterea sa vorbeasca si sa povesteasca despre toate acestea?
Puteti personifica o locuinta, sa zicem cea a bunicilor, si povesti care sunt secretele ei. Sa spunem ca intr-o seara nu puteti dormi si in drum spre bucatarie auziti cateva sunete care vin dintr-un colt. Este chiar casa, care va povesteste despre toate generatiile care au trait fericite acolo.
Pui de compunere 2 – Casa viselor este casa parintilor, pentru ca acolo am locuit cu totii cel mai mult. Puteti descrie casa, dar totul in stransa legatura cu o anumita intamplare. De exemplu, povestiti cum va place un anumit colt din sufragerie, pentru ca aici faceti an de an bradul de Craciun sau cum iubiti o usa veche, pentru ca va aduceti aminte ca pe acesta usa sunt semnele facute de mama voastra an de an, pentru a masura cat ati crescut in inaltime si tot asa.
Pui de compunere 3 – Cum ar fi asa viselor daca ati putea sa va imaginati orice despre ea? Bucataria ar face singura mancare,  baia v-ar spala in doar cateva secunde, odata ce intrati in sufragerie ar porni imediat TV-ul si cand va duceti sa va faceti temele s-ar scrie singure, pentru ca ar face asta biroul…
Pui de compunere 4 – Sa ne imaginam o casa din anul 2100. Plina de gadget-uri, care mai de care mai complicate.
Puteti povesti despre faptul ca amprenta voastra descuie usa, cu o comanda vocala puteti gati si doar daca miscati din mana dreapta veti da un telefon.
Scaunele s-ar misca dupa voi prin casa, pentru a fi mereu langa voi, patul apare doar dupa ora 22:00…