Tema: Mergi sa mananci o pizza impreuna cu un coleg. In timp ce va intoarceti spre casa, auziti o voce care va spune: “Daca inchideti ochii pentru 20 de secunde o sa descoperiti lumi noi”. Va treziti acasa la voi, doar ca parintii au imbatranit 20 de ani si voi nu. Dupa o saptamana totul revine la normal.

De introducere si concluzie va ocupati voi (descrierea experientei cu pizza si “morala” povestii), iata cateva idei despre ce se poate intampla in saptamana “ciudata”.

Pui de compunere 1
Chiar daca tu nu ai imbatranit si parintii tai da, ei au impresia ca si tu ai 20 de ani in plus. Desi tu esti in continuare elev, ei se poarta de ca si cum ai fi om mare si au tot felul de asteptari de la tine. Te intreaba ce vrei sa faci cu viata ta, iti cer tot felul de lucruri, te pun sa-i plimbi tu cu masina si nu te cred cand tu sustii ca nu stii sa conduci, iti reproseaza ca nu te duci la munca si ca nu aduci bani in casa. Imagineaza-ti cum faci sa-i linistesti si sa-i impaci fara sa fugi tu de acasa.

Pui de compunere 2
Nu numai ca parintii tai au imbatranit cu 20 de ani, dar nici nu te mai vad! Camera ta a ramas la fel, dar restul casei este total schimbat, iar ei ignora cu desavarsire prezenta ta. Inchipuie-ti ce ai face intr-o saptamana de libertate totala, in care parintii tai se poarta de parca tu nu ai mai exista.

Pui de compunere 3
Ce “lumi noi” ai putea descoperi din cauza faptului ca parintii tai au imbatranit, iar tu nu? O lume in care exista doar batrani si copii, in care copiii se opresc din crescut la un moment dat, iar parintii continua sa imbatraneasca… Inchipuie-ti cum ar schimba asta scoala, familia, societatea si planeta in general. Cine ar munci? Copiii sau batranii? Nu te-ai mai juca de loc, sau ai avea tot timpul din lume sa faci doar ce vrei tu? Cum s-ar intelege generatiile intre ele cu asa o diferenta de varsta?

Spor la scris!