Tema: O compunere despre copii cu parinti la distanta.

Pui de compunere 1 – cand pisica nu-i acasa…
Descrie un copil, sau un frate si o sora, care raman singuri acasa pentru o perioada de timp. Imagineaza-ti tot felul de incurcaturi in care intra si boacane pe care le fac prin casa, dezlantuindu-se fara indrumarea parintilor. Explica apoi cum reusesc sa rezolve problemele pe ultima suta de metri, inainte de intoarcerea parintilor.

Pui de compunere 2 – copii maturi
Imagineaza-ti un copil foarte responsabil care, desi parintii sai sunt plecati, reuseste sa se organizeze ca un “om mare” – povesteste cum se descurca cu treburile casnice, cu mancarea, cu temele si alte lucruri de genul acesta. Povesteste si despre mandria pe care o simte cand se descurca singur, dar si despre oboseala si uneori tristetea pe care le simte, pentru ca si-ar dori totusi sa fie si copil, fara griji si responsabilitati…

Pui de compunere 3 – mai sentimental
Descrie un copil care este fortat sa traiasca departe de parintii sai (foloseste ceilalti doi pui pentru a te inspira cu idei de detalii). Povesteste despre metodele sale neconventionale de a se “re-lega” de parintii sai: le scrie scrisori, ii intalneste si vorbeste cu ei in vis, ii deseneaza etc. Descrie cu cat mai multe detalii ce simte acest copil si cum foloseste toate aceste “trucuri” pentru a se simti mai aproape de parintii sai.

Spor la scris!