Tema – o domnișoară ne cere ajutorul pentru o compunere despre… o balenă. Din păcate sau din fericire alte amănunte nu avem despre cum ar trebui să fie compunerea sau despre ce mai exact, așa că avem libertate totală să ne imaginăm tot ceea ce vrem.

Sursa foto: http://bit.ly/jVDWNw


Pui de compunere 1 – O balenă este tare supărată pentru că peștii mici și colorați râd de ea. Peștii spun că este grasă și că nu poate face aceleași trucuri ca și ei. De aceea, balena a decis să nu se mai joace cu ei și să rămână în casă cu părinții asta până când regele apelor a făcut o vrajă și a transformat-o într-un peștișor atât de mic că abia îl poți vedea.
După câteva zile, timp în care balena noastră s-a dat drept peștișor și-a dat seama că nu este nici pe departe bine să fii mic atunci când locuiești sub ape. Sunt sute de pericole la tot pasul și de multe ori, dat fiind că era atât de mică nu reușea să ajungă în casă ci se pierdea printre scoici și pietre.
Cum a reușit să se transforme iar în balenă? Părinții ei nu au fost îngrijorați pentru că a lipsit atâta timp de acasă?
Pui de compunere 2 – Erai la mare și stăteai pe o saltea gonflabilă, dar un val te-a luat și te-a dus departe. Apoi, din cauza altui val ai căzut în mare și pe fundul mării abia ți-ai dat seama că poți respira și ai descoperit o cu totul altă lume. O lume colorată, cu pești și sirene, cu pietre care vorbesc. În călătoria ta ți-a fost alături o balenă care a făcut tot timpul pe ghidul tău personal în lumea de sub ape.
Pui de compunere 3 – Începutul este ca și la puiul de compunere cu numărul 2, numai că odată ajuns sub apă, nu mai ai aer și deși încerci să ajungi la suprafață nu reușești deloc. În ajutorul tău vine o balenă care poate vorbi. Devine prietena ta și începe să te ajute să vezi tot  felul de țări cu deschidere la mare. Tu călătorești pe spatele ei și… (de aici continuați voi)