Tema – o compunere despre o rândunică ce vorbea cu o barză despre țările calde.

Sursa foto: http://bit.ly/g5TpUa


Pui de compunere 1 – Păsările pleacă iarna în țări mai calde, pentru că sunt bune prietene cu soarele și nu pot sta prea mult departe de el. Povestiți cum a devenit rândunica bună prietenă cu soarele și de ce barza nu se înțelege prea bine cu el.
De exemplu, rândunica este tare prietenoasă tot timpul și de mică a vorbit cu soarele, dar barza crede ca soarele este rău pentru că atunci când aduce bebeluși razele soarelui îi intră în ochi și nu mai poate vedea pe unde zboară.
Rândunica încearcă să-i explie berzei de ce ar trebui să înțeleagă faptul că soarele nu poate să facă altceva decât să strălucească și că razele lui mai degrabă ajută decât să încurce.
Pui de compunere 2 – S-a pierdut o rândunică și a găsit-o barza. De fapt, rândunica nu se pierduse, ci s-a dat pierdută pentru că și-a făcut un prieten bun (un băiețel) și nu vrea să plece cu toate păsările în țările calde,
Barza îi povestește despre cât de tristă este familia ei și cât de îngrijorată este și astfel rândunica se hotărăște să se întoarcă.