Pui de compunere 1 – clasic
Pe o ciorna, fa o lista cu toate lucrurile care ti-au placut in clasa a VIII a: materii, lectii, profesori, lucruri din sala de clasa care iti placeau, activitati etc. In compunere, ia-ti la revedere de la fiecare dintre aceste lucruri, spunand de ce ti-a placut, sau ce simti ca ti-a adus si multumind pentru momente placute, lucruri invatate, bucurii etc.

Pui de compunere 2 – personificare
Inchipuie-ti clasa a VIII a ca pe un personaj, cineva care v-a “tinut in brate” pe tine si pe colegii tai timp de un an, oferindu-va tot felul de lucruri pentru a creste si a invata (cunoastere, experiente, activitati etc.). Imagineaza-ti ca la sfarsitul anului te-ai intalnit cu acest personaj (descrie cum arata si in ce conditii v-ati intalnit) si relateaza discutia de multumiri si “la revedere” pe care ai avut-o cu el/ ea.

Pui de compunere 3 – inca o personificare
Imagineaza-ti la fel ca la punctul 2, ca clasa a VIII a e un personaj si scrie-i o scrisoare, in care sa-i multumesti pentru ce ti-a dat (la fel: experiente, informatii, cunoastere, activitati…), dar sa-i si povestesti incotro te indrepti, ce speri ca vei gasi/ descoperi in continuare si in ce fel iti inchipui ca te vei gandi la ea (cu drag, cu nostalgie, cu recunostinta…).

Spor la scris!