Pui de Compunere 1 – a fi Craiasa e un job
Povestile sunt diferite, dar Craiasa e aceeasi. Aminteste-ti toate povestile pe care le stii cu craiese si imagineaza-ti ca si asta e o munca… Descrie viata Craiesei, care in fiecare dimineata trebuie sa se trezeasca si sa se pregateasca sa joace un nou rol in cate o poveste.

Eventual imagineaza-ti ca exista o agentie a muncii in povesti, la care apeleaza fiecare autor atunci cand vrea sa scrie o poveste, pentru a cere personaje.

Pui de Compunere 2 – Craiasa recalcitranta
Imagineaza-ti o Craiasa dintr-o poveste pe care o stii, care nu mai e de acord sa-si joace rolul asa cum a fost scris de autor si incepe sa schimbe povestea, facand totul pe dos!

Pui de Compunere 3 – Craiasa (iese) din povesti
Povesteste cum intr-o seara, ai pus mana pe o carte sa citesti o poveste, cartea ti-a scapat din maini si din ea a cazut… o Craiasa! Imagineaza-ti discutia cu ea. Daca ti s-ar intampla asa ceva, ce intrebari i-ai pune? Despre poveste sau despre viata ei? Cum i s-ar parea lumea “reala”? Cum ar arata? Ce ai face cu ea? I-ai povesti lucruri, i-ai arata ceva, ai duce-o undeva, ai prezenta-o parintilor sau prietenilor? Lasa-ti imaginatia sa zburde… 🙂

Pui de compunere 4 – ba tu! 🙂
Te trezesti intr-o dimineata si, in loc sa fii la tine in pat, iti dai seama ca esti intr-un castel! Dupa ce te dezmeticesti, iti dai seama ca tu esti Craiasa din povesti! Descrie ce ai face, cum ai arata, ce ai vedea in jurul tau, cine si cum ar fi oamenii din jurul tau…

Spor la scris!