Pui de compunere 1 – afirmatie
Ce intelegi tu prin fantezie? Basme, idei, culori, zane si printi, o lume dreapta si corecta, o lume in care copiii sunt la putere…?

Inchipuie-ti acum ca tot ce iti imaginezi ar deveni real. Cum ar arata lumea? Cum s-ar purta oamenii unii cu altii? Cum ar arata o zi din viata ta intr-o lume de fantezie? Ce ai vede, intalni, face?

Pui de compunere 2 – intrebare
Intrebarea pusa corect ar fi “cand devine fantezia realitate?”, dar poate merge totusi si cu “cand fantezia devine realitate?” 🙂

Pornind de la intrebarile de mai sus, imagineaza-ti ca fantezia nu patrunde mereu in lumea reala, ci doar in anumite conditii… Care crezi ca ar fi aceste conditii? Cand lumea e vesela si bine dispusa? Cand oamenii se poarta frumos unii cu altii? Cand se opresc din fuga lor pentru a admira o priveliste frumoasa? Cand un copil zambeste? Cand? 🙂

Continua apoi povestind ce se intampla cand conditiile sunt intrunite… Fantezia devine realitate doar pentru persoana care a respectat conditia? Sau si pentru cei din jurul sau? Cum se intampla si cat dureaza? Ce trebuie sa se intample pentru ca fantezia sa se “retraga” si lumea sa redevina obisnuita?

Spor la scris!