Tema: Compunere despre călătoria păsărilor

calatoria pasarilor migratoare

Sursa foto: http://bit.ly/LULYLI

Pui de compunere 1: Se știe că păsările migratoare se duc în țările calde, dar ce se întâmplă dacă una dintre ele s-a îndrăgostit de papagalul vostru?
Deși tot stolul îi spune să plece, ea nu vrea să lase papagaul singur…
Pui de compunere 2: Povestiți despre o pasăre care s-a îndrăgostit de cer, așadar în fiecare zi încearcă să zboare cât mai sus, pentru a-și împlini visul de a fi aproape de dragostea ei.
Toată lumea îi spune că este imposibil să ajungă la cer, că nu va reuși niciodată să-și împlinească visul, dar pasărea nu se dă bătură și călătorește zi de zi, cu speranța să ajungă la cerul cel albastru.
Pui de compunere 3: Dacă am personifica păsările migratoare cum credeți că s-ar pregăti ele de călătorie? Și-ar face bagaje pe care le-ar ascunde în pene? De unde știu ele în ce parte să o ia pentru a da de soare?
Haideți să ducem lucrurile un pic la extrem și să ne imaginăm că lucrurile decurc cam așa: pasărea care este lider trebuie să se ducă de fiecare în casa unui om pentru a asculta la meteo care este țara cea mai călduroasă, apoi caută o hartă pentru a vedea cum ajunge acolo, se uită să vadă și unde se pot odihni toate păsările și începe să strângă provizii, să facă vizite la toate cuiburile pentru a strânge semnături (dacă nu adună destul de multe semnături, înseamnă că stolul de păsări nu este de acord să ajungă în țara propusă de el, așa că va trebui să caute o altă locație)…