Sursa foto: http://bit.ly/Pn4kTv

Tema: compunere cu titlul “Limba oase n-are, dar atinge unde doare

Proverbul se refera la faptul ca de cele mai multe ori cuvintele dor mult mai rau decat atunci cand suntem loviti, asadar cum am putea sa povestim acest lucru printr-o intamplare?

Pui de compunere 1 Despre prietenie

Ati fost intr-o vacanta cu cel mai bun prieten si, desi stiati ca se supara daca-i folositi creionul preferat, ati facut acest lucru si culmea l-ati si scapat pe jos si l-ati spart. De frica sa nu se supere pe voi ati ascuns acest lucru, pana ati ajuns acasa si el a descoperit ca ii lipseste creionul, moment in care v-ati decis sa ii spuneti adevarul. *evident, puteti sa inlocuiti “creionul” cu orice alt obiect*

Pentru ca i-ati ascuns acest lucru el nu va mai vorbeste si a spus despre voi ca sunteti mincinosi.

Povestiti:

  • Cum va simtiti?
  • Ati fi preferat sa va ciupeasca, sa va loveasca, decat sa nu va vorbeasca?

Pui de compunere 2Vorbim, fara sa gandim

Povestiti din proprie experienta cum intr-un moment in care ati fost foarte suparati ati jignit o persoana draga, cum i-ati cerut scuze, dar cuvintele voastre au provocat durere in inima lui / ei.

Pui de compunere 3Fantastic

Intr-o zi ati ramas fara limba, drept urmare si fara glas. Cum va descurcati pentru a comunica cu ceilalti fara a vorbi?

Imaginati-va o conversatie intre voi si cel mai bun prieten? Ce faceti? Scrieti? Pictati? Jucati mima? Pentru a va putea exprima.

La final, trageti

concluzia ca cel mai de pret dar este comunicarea si fara a putea vorbi nu puteti comunica.

Pui de compunere 4Mai matura

Pentru ca cererea vine din partea unei fete care nu mai este in clasele primare, ii propun sa povesteasca despre tipurile comunicarii: verbala si non-verbala si care sunt consecintele si beneficiile fiecareia.