Andreea are de scris un eseu în care să comenteze fraza “crezându-te mai mult decât eşti, nu vei înainta niciodată spre ceea ce îţi închipui că eşti“.

Pui de eseu 🙂 1
De acord! Să zicem că sunt 1, dar mă cred 2. Dacă mă cred 2, probabil că încerc să înaintez spre 3 sau 4. Nu are cum să-mi iasă, dacă nu trec de la 1 la 2. Ori eu n-am cum să-mi doresc să ajung la 2 din moment ce consider că sunt deja acolo. Aşadar, nu voi înainta niciodată către ceea ce îmi închipui că sunt.
[încercaţi să dezvoltaţi înlocuind cifrele cu ceva ce ţine de natura umană, de inteligenţă, de cunoştinţe…]

Pui de eseu 2
Nu sunt de acord! Mă uit în oglindă. Nu văd ceea ce sunt, ci văd ceea ce cred că sunt. Aşadar, dacă înaintez spre oglindă, mă îndrept spre ceea ce îmi închipui că sunt, chiar dacă nu sunt. Şi dacă înaintez spre altceva decât spre oglinda în care văd ce cred eu că sunt, nu-mi propun neapărat să fiu mai mult decât sunt, îmi propun să continuu să fiu ce sunt. Astfel, înaintez tot spre ceea ce îmi închipui că sunt.
[la fel ca la 1, încercaţi să descrieţi imaginea din oglindă: la ce se referă? ce fel de trăsături? ce caracteristici emoţionale, intelectuale etc….]

Pui de eseu 3
Depinde 🙂 [combinaţi singuri 1 şi 2].

Spor la scris!