Tema: compunere de Paște.

Sursa foto: http://bit.ly/ZJLKMZ

Sursa foto: http://bit.ly/ZJLKMZ

Pui de compuneri 1: ouăle de Paște pot prinde viață și dacă ele prind viață atunci au și povești interesante pentru noi, nu? Putem povesti despre cum au fost luate din cuibul găinilor de o bunică, cum au fost ele păstrate câteva zile într-un frigider plin cu bucate tradiționale de Paște, cum cozonacul a vorbit cu ouăle și le-a povestit că ele îl ajută să crească și să fie așa frumos și gustos pentru noi și cum unele ouă (cele mai norocoase, desigur) sunt colorate și ajung pe masa noastră de Paște.
Vă puteți imagina pas cu pas “drumul” ouălor din cuibul găinilor către masa de Paște, fie că ele sunt luate direct de la țară, fie că sunt cumpărate din supermarket și nu uitați că puteți să povestiți despre ouăle care sunt golite și încondeiate de artiști pentru a fi vândute.
Pui de compuneri 2: voi jucați jocul “oului campion” atunci când ciocniți ouăle roșii? Dacă da, ce credeți că vorbesc ouăle între ele înainte de a fi ciocnite?
Poate pun pariuri între ele cine iese învingător sau poate unele sunt mai timide și le este frică să fie ciocnite și mâncate ori poate de fapt nu cel care rămâne este câștigătorul, ci ouăle care se sparg cel mai repede și de fapt “campionul’ este cel care se sparge cel mai ușor.
Pui de compuneri 3: de unde și până unde Iepurașul de Paște? De ce Iepurașul aduce ouăle colorate?
Eu cred că de fapt acum mii și mii de ani un iepuraș a ajutat o găină care era atât de obosită de atâtea ouă pe care le-a făcut încât nu le mai putea duce copiilor de Paște, iar Iepurașul le-a “livrat” în locul ei. De atunci și până acum a rămas tradiția ca Iepurașul să ajute găinile în perioada aceasta.
Paște Fericit și spor la idei frumoase pentru compuneri și mai frumoase!