Tema: Compunere despre ființele magice din jurul nostru.

Sursa foto: http://bit.ly/VgnjQk

Pui de compunere 1: Am văzut un film recent despre o zână a pădurii care a ajuns în casa unei fetițe. Începând de la acest lucru puteți să povestiți cum i-ați explicat voi zânei despre viața voastră, dar și invers, cum vă explică ea despre activitățile de zi cu zi, cum ea sădește iarba, cum fiecare fir de iarbă are suflet și vorbește, cum vântul puternic tot de zâne este adus.
Pui de compunere 2: Dacă fiecare literă dintr-o carte ar începe să vorbească și să danseze la tine în cameră cum ai reacționa? Te-ai speria sau ai încerca să comunici cu ele?
Ce ți-ar povesti literele? Ține cont de faptul că ele nu pot vorbi, ci trebuie să se așeze în ordine pentru a forma cuvinte și apoi propoziții pe care tu să le înțelegi.
Pui de compunere 3: Magie poate să fie în orice lucru care este acum în jurul tău. Îți poți imagina cum patul, masa, scaunul, biroul sau chiar parchetul ori fereastra au viață și fiecare are o anume poveste. Dacă parchetul spune că este fericit atunci când oamenii dansează pe el, fereastra povestește cum ea zâmbește în momentul în care oamenii visează la geam, iar scaunul spune că el aduce odihna celor care vor să se așeze pentru câteva minute.
Spor la scris!