Temă: compunere cu titlul “Atmosfera dintr-un muzeu” care să conțină descriere.

Sursa foto: http://bit.ly/WMhSgx

Pui de compunere 1: Sunt tot felul de muzee în lume, există Muzeul Jucăriilor sau chiar al ciocolatei. Imaginați-vă că sunteți în Muzeul Ciocolatei din Viena (se numește SchokoMuseum) povestiți cum miroase acolo, ce ciocolată ați văzut, cum ați descoperit tot felul de specialități pe care nu le știați până atunci.
Nu uitați să descrieți și oamenii care lucrează acolo, dacă sunt prietenoși, dacă cineva v-a explicat despre exponate, dacă există un exponat cu o istorie aparte. De exemplu, vă puteți imagina că ați văzut cea mai veche ciocolată și că ea are o poveste în spate: un bucătar iscusit a vrut ceva dulce și în căutarea desertului perfect a amestecat mai multe ingrediente până când a descoperit boabele de cacao.
Pui de compuneri 2: Care este ultimul muzeu pe care l-ați vizitat voi în orașul unde locuiți? Povestiți despre el, cum l-ați descoperit, cum deși era acolo nu l-ați vizitat de când erați mici, cum arată el din afară, cum este interiorul, care este obiectul ce v-a plăcut cel mai mult.
Pui de compuneri 3: Știți despre muzeele de ceară unde sunt prezente figurine realizate după chipul și asemănarea tuturor vedetelor, nu? Cum ar fi ca într-o anumită zi din lună acestea să prindă viață și să vorbească între ele, să povestească despre trecutul lor și ce fac în prezent?