Am văzut că se poartă compunerile cu proverbe. În ultima perioadă sunt din ce în ce mai multe cereri de puișori cu proverbe.
SFAT – înainte să ne trimiteți tema voastră prin CERE UN PUI încercați să căutați dacă am mai scris despre asta sau nu. Sus, în colțul din dreapta a site-ului există o căsută unde scrie Caută o compunere. Dacă tastați acolo un cuvânt cheie din compunerea voastră poate veți găsi idei scrise de noi acum ceva timp și care să fie exact ceea ce căutați.
Tema compunerii – compunere care să ilustreze proverbul “Cine se scoală de dimineață departe ajunge”

Sursa foto: http://bit.ly/fr4kzM

Pui de compunere 1 – Povestiți despre un somnambul care se trezește noaptea fără să știe ce face și care se duce la lucru. El ajunsese să lucreze atât de mult încât toată lumea se mira cum de poate. Pratic, în loc să doarmă el se trezea somnambul și lucra și ziua, fără să știe că noaptea el lucra, o lua de la capăt.
Pui de compunere 2 – Ce înseamnă acest proverb? La propriu? Dacă te trezești devreme ajungi departe de locul în care te-ai trezit, da? Atunci explicați cum cineva s-a trezit la 2 dimineață și a decis să plece în lume. Simțea nevoia de o schimbare, așa că a luat-o la pas până când a găsit o lume minunată de unde nu a mai putut pleca. Cum era acea lume? Ce i-a plăcut atât de mult la acea lume?
Pui de compunere 3 – Un pui de compunere cuminte – Povestiți despre doi prieteni care aveau de făcut amândoi același proiect, în timpul vacanței de vară. Unul dintre ei se trezea târziu și atunci când se trezea începea să se joace, iar celălalt se trezea de dimineață la 7 și începea să lucreze la proiect. Abia în prima zi de școală s-au văzut și rezultatele – în timp ce primul a luat o notă mică pentru că nu a făcut nimic la proiect, al doilea, prietenul conștiincios, a luat nota maximă!