Tema – compunere despre un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză
Astăzi o să vă explic cum ați putea să căutați un pui de compunere vechi și cum ați face din el o compunere nou-nouță pe tema pe care o aveți voi de făcut. Asta pentru momentele în care aveți neapărat nevoie de ceva idei pentru tema voastră. 🙂

Sursa foto: http://bit.ly/emJ8x8

Maria are nevoie, așa cum spuneam și mai sus, de o compunere despre un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză.
În partea din dreapta sus a site-ului există o căsuță unde scrie “Caută o compunere” în care dacă veți scrie un cuvânt cheie din compunerea voastră veți găsi mai mulți pui de compuneri legați de tema pe care o aveți voi. Dacă nu găsiți chiar tema voastră veți vedea că puteți lega orice idee găsită de compunerea pe care trebuie să o scrieți voi!
Eu, pentru compunerea de mai sus am scris „școală” și am dat de mai multe idei. Prima ar fi puiul despre farse la școală. Cum ați putea lega acest pui de tema “Un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză”? Foarte simplu! Cele două personae care se întâlnesc la școală vorbesc despre farsa făcută. Folosiți ideile din puiul despre farsă și faceți numaidecât o nouă compunere.
Un alt pui găsit de mine este unul cu titlul “Colega mea”. Cum legați acest pui de compunerea de care vorbeam mai sus? Păi vorbiți cu o colegă despre o altă colegă.
Simplu, nu? Ați încercat și voi până acum? 🙂