Tema – Ioana ne cere ajutorul pentru o compunere despre ce ar putea să ne povestească ceasul și ce ar putea să ne povestească ploaia.

Sursa foto: http://bit.ly/fOByLC

Pui de compunere 1 – Ceasul este supusul Regelui Timp (despre care noi am mai scris un pui de compunere) și el este însărcinat să nu întârzie nimeni la școală, dar ploaia este mai rea și nu vrea să lase copiii să ajungă la timp, așa că pornește o furtună atât de puternică încât nimănui nu-i vine să mai iasă din casă.
Când a văzut asta, ceasul a decis să dea timpul cu o oră înapoi, dar ploaia nu se lasă și se pornește și pe vânt și pe ploaie toată ziua.
Cum reușesc ceasul și ploaia să se împace?
Pui de compunere 2 – Înaginează-ți că ceasul și ploaia au nepoți. Amândoi stau la gura sobei la povești cu cei mici. Ploaia povestește cum o fată blondă iubea stropii de ploaie și mereu cerea să plouă cât se poate de puternic, iar ceasul le spune nepoților despre momentele în care timpul era atât de scurt că nimeni nu reușea să facă nimic. La un moment dat, un elev l-a rugat pe ceas să lungească o oră dintr-o zi pentru a reuși să învețe pentru un examen și ceasul nu a putut să spună “Nu!”, așadar a înghețat tot universul pentru elevul cu examene.
PS – Pentru poveștile legate de ploaie vă puteți inspira și din puiul de compunere “Povestea unei picături de apă
Spor la scris și la cât mai multe idei frumoase !