Cred că primul și cel mai esențial lucru care ne vine în minte atunci când spunem “copil” și “mașină” este scăunelul special, dar dacă vorbim despre anotimpul rece, atunci situația se schimbă. Asta pentru că, pe lângă diverse jocuri și numărători care pot fi distracția piticului mai ales la drum lung sau o aplicație pe telefon care să-l țină ocupat o perioadă de timp, intervin și alte verificări sau “unelte” foarte utile.
Trebuie să recunoaștem cu toții că atunci când afară este frig și trebuie să ajungeți într-un anume loc cu cei mici preferați să luați mașina decât să schimbați mijloace de transport sau să mergeți prin vânt ori ploaie pe afară. Tocmai de aceea, pe lângă cauciucurile de iarnă care mai nou sunt și obligatorii, este necesar să aveți în dotare și alte lucruri:

  • Set de urgență – portbagajul unei mașini nu este niciodată plin, așa că o geantă cu o păturică, o pereche de șosete curate și o jachetă pentru pitic o să încapă cu siguranță. Puteți adăuga și o căciulița sau ce mai credeți voi că este ok să aveți acolo. Niciodată nu poți spune că ai luat prea multe măsuri de siguranță și dacă la distanțe scurte poate nu veți avea nevoie de nimic din acest “set de siguranță”, dacă mergeți la munte și piticului i-a intrat zăpadă în ghetuțe, atunci șosetele curate din geantă vor fi la îndemână.
  • Îmbrăcăminte – o jachetă groasă și o căciulă sunt necesare chiar dacă veți lua mașina. Știu că înăuntru este cald, dar până când se încălzește motorul și ajunge la temperatura necesară cât să ofere multe grade și în interiorul mașinii nimeni nu vrea să tremure.
  • Centură de siguranță – mulți șoferi nu poartă centura de siguranță, deși, așa cum arată și numele ei, oferă un plus de SIGURANȚĂ la drum. Am văzut și încă mai văd, din păcate, părinți alături de copii în mașină, fără să poarte nici ei, nici cei mici centurile de siguranță. Mai nou, toate mașinile au unele și în față, dar și pe scaunele din spate și chiar nu incomodează în niciun fel, așa că nu văd de ce nu ar folosi-o toată lumea.

Voi ce alte sfaturi mai aveți pentru echiparea mașinii pe timp de iarnă pentru familiile cu copii?
Citiți mai multe pe ourmommyhood.com.
Sursă foto: sub35089/ Flickr.com.