Pe vremea când telefoanele mobile nu existau în mai nicio casă, iar dacă existau erau atât de mari încât aveai nevoie nu de o poșetă, ci o de o geantă mare în plus pentru a le putea căra cu tine, pe vremea în care purtam cheile de gât și aveam mănuși legate cu o sfoară de jachetă ca nu care cumva să le pierdem în drum spre școală, pe vremea aceea eram noi copii. Ne jucam tot felul de jocuri inspirate de o frunză sau de la un pahar vechi găsit prin curtea bunicilor.
Nici nu mai știu cine mi-a povestit despre faptul că, dacă vei lega două pahare de plastic cu o sfoară, atunci vei putea comunica de la distanță cu prietenii. Evident că nu am stat pe gânduri și am pornit la găurit pahare ca să testez minunea și nici până acum nu știu dacă funcționează sau dacă eram atât de aproape și vorbeam destul de tare cu ai mei prieteni încât ne-am fi auzit și dacă era să vorbim în timp ce afară tuna de rupea cerul.
Nu știu dacă voi mai țineți minte cum se făcea „device-ul”, dar vă povestesc eu. Aveți nevoie de:

  • Două pahare de plastic sau două cutii de conserve
  • O sfoară cât de lungă

Ce aveți de făcut? Păi totul este foarte simplu: găuriți fundul paharelor și le legați cu sfoara, apoi îi rugați pe cei mici să se îndepărteze un pic de voi și încercați să vorbiți în… pahare. Vă imaginați că vorbiți la un telefon mobil.
Conversație plăcută și să vă distrați!
Sursă foto: plasticrevolver/ Flickr.com.