A venit perioada vacanțelor și drumurilor lungi cu mașina către destinații frumoase, cu soare, umbră, mare sau piscine. Până să ajungem însă în locațiile mult visate avem de “trecut” testul drumului pe vreme caniculară.
Ne-am gândit așadar să listăm câteva informații utile pentru cei care pornesc la drum:
1. Aerisiți bine mașina înainte să plecați la drum. Diferența de temperatură dintre cea înregistrată în mașină și cea de afară poate fi foarte mare, așa că asigurați-vă mereu că sunteți cu 5 minute înainte în mașină și deschideți pentru câteva minute toate ușile și geamurile.
2. Dacă aveți posibilitatea plecați dimineața devreme, cât încă este răcoare afară, veți prinde câteva ore bune de drum liber și temperaturi scăzute și apoi vă asigurați și somnul de pe timpul zilei pentru copii.
3. Aerul condiționat este mai mult decât necesar când afară este cald, dar e foarte important la ce temperatură îl setați. Asigurați-vă că nu sunt mai mult de 5 grade între temperatura din mașină și cea înregistrată afară, altfel șocul termic va fi unul foarte mare atunci când coborâți din mașină. În plus, setați ca aerul condiționat să nu bată spre scaunele copiilor, pentru un plus de siguranță.
4. Aveți grijă la geamurile mașinii, nu lăsați copiii singuri în spate, cu atât mai mult cu cât geamurile sunt deschise, iar dacă mașina vă permite blocați butoanele de deschidere a geamului.
5. Chiar dacă afară este mai răcoare, în locul unei bluze cu mâneci lungi, mai groasă, optați pentru mai multe straturi de haine care pot fi date jos rapid odată ce temperaturile mai cresc.
6. Apa este esențială, tocmai de aceea e obligatoriu să aveți la îndemână o sticlă cu apă plată oricând.
7. Gustările la drum pot fi fructe sau legume proaspete. Ele oferă atât vitaminele necesare pentru o zi toridă.
Voi ce alte recomandări aveți pentru drumurile lungi pe timp de caniculă?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Cookie Flores/ Flickr.com.