Știți cu siguranță momentele acelea când afară e atât de frig că simți gerul cum intră în oase, iar singura modalitate în care vă puteți încălzi este mișcarea, dar odată ce ați intrat în mașină nu mai aveți la fel de mult spațiu pentru asta și simțiți cum înghețați de tot până pornește sistemul de încălzire?

Dacă adulții sunt ceva mai rezistenți la frig, când vine vorba despre copii situația se schimbă și, poate cel mai important lucru de reținut, este faptul că ei trebuie să fie la o temperatură constantă sau cât mai constantă tot timpul, de aceea este bine să țineți cont de anumite lucruri pe timp de iarnă:

  • Încălziți mașina înainte să aduceți copilul în autovehicul,
  • Nu setați maxim la căldură, pentru că trecerea de la frig la foarte cald poate fi dăunătoare,
  • Dacă nu aveți “climă” atunci fiți cu băgare de seamă pentru că temperatura poate deveni (în timpul mersului) foarte ridicată și cu acest lucru vine și senzația de somnolență,
  • Țineți mereu în mașină o păturică în plus, se va dovedi a fi foarte utilă atunci când scoateți copilul din mașină spre casă,
  • Dezbrăcați copilul de geacă când ajunge în mașină, atunci când va ieși din nou la frig va simți diferența foarte mare dacă se va obișnui cu geaca pe el la cald, unde mai pui că va transpira, deci este posibil să răcească.

Voi ce alte sfaturi mai aveți pentru drumurile cu mașina cu cei mici atunci când afară e frig?

Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.

Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: treehouse1977/ Flickr.com.