Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar vacanța mult visată se apropie cu pași rapizi. Poate, de aceea, ne dorim mai mult ca oricând ca tenul nostru să arate impecabil, luminos și strălucitor. Dar ca să ajungem la acest nivel, avem nevoie de o rutină completă și corectă de îngrijire cu produse de calitate, adaptate tipului nostru de ten. Haideți să aflăm împreună ce avem de făcut pentru a-i oferi tenului nostru cea mai bună îngrijire de care are nevoie.

Curățarea

Cel mai important pas de care depinde sănătatea tenului este curățarea. De-a lungul zilei, tenul este expus unui cumul de factori care fie provin fie din mediul înconjurător (praf, poluare, temperaturi ridicate), fie din organismul nostru (transpirație, sebum, etc). Acești factori conduc la încărcarea tenului și la astuparea porilor, primul pas către iritații sau acnee. Din acest motiv este deosebit de important ca atât dimineața, cât și seara, rutina de îngrijire să înceapă, întotdeauna, cu etapa de curățare.

Sunt multe produse de curățare pe piață și este esențial ca alegerea să fie făcută în funcție de particularitățile tenului. Pentru persoanele cu ten gras, curățarea trebuie realizată cu un produs de tip gel, capabil să îndepărteze impuritățile fără să îngrașe tenul. În cazul tenului uscat, putem opta pentru emulsii sau loțiuni de curățare care au în componență și substanțe grase. Tenul sensibil necesită o îngrijire particulară și impune folosirea unor produse de curățare blânde (de exemplu, apa micelară) pentru a evita apariția iritațiilor.

Tonifierea

Etapa de tonifiere este opțională, însă, ea poate aduce un plus de vitalitate tenului prin furnizarea de minerale și substanțe antioxidante. Tonifierea se poate face, după curățare, cu apă termală sau cu diferite loțiuni tonice.

Serurile antioxidante

Serurile sunt produse foarte concentrate, iar aplicarea lor se face în cantitate mică. Cel mai utilizat ser antioxidant este cel cu vitamina C, de mare ajutor în menținerea elasticității pielii și în apărarea împotriva stresului oxidativ cauzat de expunerea la radiații UV. Pentru a beneficia de efectele serurilor, este foarte important ca aplicarea lor să se facă înaintea produselor hidratante.

Hidratarea

Etapa de hidratare poate fi împărțită în două secțiuni: hidratarea ochilor și hidratarea restului feței. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă și necesită o atenție suplimentară. Aplicarea unor produse de hidratare special concepute pentru zona ochilor previne apariția ridurilor fine de expresie, contribuind la menținerea elasticității pielii. De asemenea, în lunile de vară se recomandă purtarea ochelarilor de soare și a pălăriilor cu boruri largi pentru a proteja pielea sensibilă din jurul ochilor de acțiunea nocivă a radiațiilor UV.

Hidratarea restului feței se face, frecvent, cu creme, însă este important ca tipul de cremă să fie ales în funcție de tipul tenului. Dacă avem ten gras, vom utiliza creme mai lejere, care să nu contribuie suplimentar la îngrășarea tenului, în timp ce în cazul unui ten uscat, sunt indicate cremele mai grase, care hidratează corespunzător.

Protecția solară

Radiația solară este cel mai important factor ce contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii. Din acest motiv, aplicarea produselor pentru protecție solară trebuie să ocupe un loc important în rutina de îngrijire zilnică a tenului. În funcție de tipul de filtre utilizate, aplicarea produselor de protecție solară se face înainte sau după etapa de hidratare. Astfel, produsele cu filtre fizice care blochează radiațiile UV vor fi aplicate după crema de hidratare, iar produsele cu filtre chimice și care absorb radiațiile UV vor fi aplicate înainte. Cere ajutorul farmacistului sau medicului dermatolog pentru a identifica tipul de filtre din produsul tău de protecție solară.

Bucură-te din plin de vacanța mult așteptată, dar nu uita să pui în bagaj și produsele cosmetice Dr. Max, pentru ca tenul tău să aibă parte de cea mai bună îngrijire.