Un articol dedicat viitoarelor mămici și viitorilor tătici și, de asemenea, celor care de curând și-au ținut pentru prima dată bebelușul în brațe. Și poate, un pic de reamintire pentru cei care au trecut de bebelușie cu copiilor lor….
1. Urmează-ți instictul. Vezi ce zic vocile din capul tău sau din jurul tău și alege ceea ce simți că este adevărat și autentic pentru tine, pentru partenerul tău și mai ales, pentru copilul tău. Absolut toată lumea îți va zice ceva cu cele mai bune intenții din lume. Este nevoie să știi că binele altora nu e neapărat și binele tău. Și că adevărul unuia nu este musai și adevărul tău. De aceea, instinctul tău – care este acolo, în tine – și, care, dacă înveți să-l asculți, te va ghida și te va scoate la lumină.
2. Alege-ți bine aliații. Fie că este mama sau poate soacra, prietena cea mai bună sau o amică cu experiență în creșterea copiilor, doctorul cu care urmează să naști, moașa care va sta cu tine la naștere sau poate consultantul în alăptare… toți TREBUIE să îți fie aliați! Adică … tu ești la conducere și ei te susțin. Nu invers! Aliații…!
3. Fii flexibilă. Dacă ai luat o decizie și vezi că nu merge în direcția cea bună, schimb-o. Dacă ai început să faci ceva și vezi că nu îți iese, fă altceva. Când zic fii flexibilă mă gândesc la copacul care are rădăcinile bine înfipte în pământ și poate nici cea mai mare furtună nu-l va dezrădăcina. Dar copacul are înțelepciunea, pentru a nu se rupe, să se unduiască după vânt. Așa că….îmbrățișează copacul!
4. Alege-ți cu înțelepciunele produsele pe care le vei folosi. Un sistem de purtare ergonomic și sănătos, haine corespunzătoare, din materiale naturale și cât mai simple, hrană de care are într-adevăr nevoie bebelușul sau copilul tău, produsele de îngrijire, toate acestea sunt foarte importante pentru sănătate și vitalitate.
5. Bucură-te și let go … Pur și simplu atât: bucură-te. Chiar și atunci când pare că totul este foarte greu și că nu se mai întrevede lumina. Ea vine mereu. Bucură-te!

Despre ce punem pe pielea bebelușului

Până să devin mamă nu aș fi putut să concep cu mintea – cât de mic, de fragil și delicat este un bebeluș, câte nevoi are și de ce este important să ai un ritm și niște mici ritualuri, în fiecare zi. Pentru că am trecut de două ori prin perioada de bebelușie, am ales să intru în campania de testare NIVEA și vă scriam recent despre importanța gesturilor de zi cu zi și de ce atingerea este atât de importantă, mai ales în primele luni de viață (dar nu numai).
Pentru că fac parte dintre mamele care testează produsele NIVEA, azi vă povestesc despre crema de funduleț NIVEA Baby. Despre scutece și îngrijirea de zi cu zi în mod sigur ați mai citit și cam toți specialiștii vă pot povesti. Pentru că pielea bebelușului este atât de delicată și de proaspătă și de … nouă… și petrece atât de mult timp în scutece, sunt destul de multe cazuri când ai nevoie de ceva special, pentru a repara sau a proteja zona fundulețului, atunci când se întâmplă să fie afectată de caca și pipi din scutec. Este important ca pe lângă spălatul cu apă și săpun/șampon special, fundulețul bebelușului să fie lăsat ”la aer” cât mai mult timp posibil. Și, să fii atentă, să ai mereu în casă, o cremă care poate să vindece iritațiile sau roșeața care pot apărea și, mai ales, să protejeze pielea sensibilă împotriva umezelii, prevenind apariția inflamațiilor și a iritațiilor. De asemenea, crema să fie una cât mai bună, fără parabeni.

De ce să folosești crema de funduleț NIVEA Baby

  • oferă protecție și este ușor de aplicat pe piele, fără a o irita.
  • formula îmbogățită cu 20% oxid de zinc are rol de protecție, de asemenea pantenolul (provitamina B5) susține bariera naturală de protecție a pielii și calmează iritațiile
  • este dezvoltată în colaborare cu medicii dermatologi și pediatri.
  • prezintă 0% parabeni, alcool și coloranți

Testează și tu!

NIVEA oferă tuturor mămicilor care doresc să încerce produsele lor, posibilitatea de a se înscrie în campania de testare – În fiecare lună poți testa un nou produs NIVEA BABY!  Dacă vreți să aflați mai multe despre noile produse NIVEA și despre campania de testare puteți accesa nivea.ro.
Ce mai pot să spun este că am încredere în produsele NIVEA Baby! 

Voi folosiți produsele NIVEA Baby?