Toți părinții de bebeluși au un ”obicei” foarte ciudat…(printre alte obiceuri la fel de interesante): mirositul copilului la funduleț. Am văzut tot felul de reacții ale celor care încă nu au copii, toți sunt cu ochii cât cepele: de ce îți miroși bebelușul la funduleț? Păi așa aflu dacă a făcut ”number 2”
Adevărul este că o treabă așa de ”murdară” are parte de un asemenea tratament frumos. Și asta de câteva ori pe zi, timp de câțiva ani (mai mult sau mai puțin). Și cam indiferent de ce marcă de scutece ai folosi, mirosul de cele mai multe ori nu răzbate prin scutec, haine, înspre adultul responsabil de confortul bebelușului. Și am folosit mai multe feluri de scutece de-a lungul anilor, de unică folosință de la mai multe branduri și din cele lavabile și zic că știu despre ce vorbesc. Da, încă folosesc scutece textile (lavabile) ori de câte ori am ocazia. De obicei când suntem acasă (sau prin oraș) și ziua. Când știu că plecăm pentru o zi întreagă de acasă și am de mers și colindat cu copiii sau când plecăm din oraș, fie pentru o noapte sau pentru mai multe, atunci folosesc scutece de unică folosință. Nu am fost fidelă vreunui brand până acum dar totuși atentă, pentru că unele scutece nu au fost tocmai potrivite posterioarelor de acasă. Și dacă observam o iritație, cât de mică, nu mai foloseam. E adevărat că dacă foloseam o marcă de scutece pe care nu o încercasem până atunci, de obicei cumpăram cel mai mic pachet pe care îl găseam. Și mai este adevărat că achiziționam cam ce îmi ieșea în drum sau îmi era mai comod. Sau online (affiliate link)…
Da, și pentru că scriu acum de scutece, vreau să vă spun că pe lângă cele textile pe care le folosesc acum cu Iancu (și care pe bune, sunt super drăguțe, colorate, moi, cu diverse modele și texturi) am testat și folosit cu succes Pufies. Și le folosesc în continuare nu numai pentru că au trecut testul nopții – până la Pufies, vă zic sincer, că mă săturasem de pijamale ude, cearceaf pătat, schimbat în miez de noapte, chioară de somn (eu) și enervant și sâcâitor (pentru băiatul meu). În primele săptămâni când oricum ne trezeam destul de des noaptea și când treaba cu numărul doi apărea în scutec foarte foarte des, era firesc să îl schimb, să îl spăl etc. În momentul în care noaptea a devenit noapte, când ne-am intrat și noi într-un ritm și când caca nu mai apărea în scutec aproape la fiecare masă (chiar și noaptea), am căutat cu înverșunare un scutec care să țină toată cantitatea de pipi produsă peste noaptea cu destul de multe mese de lapte (da, s-a întâmplat și să nu se trezească deloc, cu atât mai mult cu atât nu voiam să-l trezesc eu cu schimbatul). Am încercat și cu scutece textile (și cu pantalonaș de lână, special făcut pentru asta – link cu recomandare!) dar problema mea era că pielea era cam umedă dimineața, la schimbarea scutecului. Așa că m-am reorientat spre cele de unică folosință.

cu pufies

Stilul smuls de mers de-a bușilea

 
Știu că este foarte delicat subiectul scutece. Și știu că pielea fiecărui bebeluș este diferită și nu poți să știi la ce anume reacționează (în bine sau în rău) dar eu zic că scutecele Pufies sunt o alternativă foarte bună. Nu se găsesc peste tot (eu le-am găsit în Auchan, Cora, Selgros și Mega Image). Și online, așa cum ziceam mai sus. Și chiar au un preț convenabil. Ah, și nu v-am spus și de ce am ales să folosesc în continuare Pufies: știu, poate că sună foarte superficial: dar sunt atât de drăguț colorate. Sunt 68 de modele de scutece, cu multe culori și forme, inspirate din diverse teme din modă.
 
Vintage

Vintage

 
P.S.
Am încercat și servețelele Pufies. Au aloe vera și nu conțin parabeni sau alcool (și firește, sunt testate dermatologic, cu un PH echilibrat).
 
Voi ați folosit până acum Pufies? Dacă aveți un bebe mic mic (4-9 kg), dacă sunteți din București și dacă vreți să încercați Pufies, am un pachet mare, numarul 3 (78 de bucăți) cu două modele surpriză (că nu știi niciodată ce culori și modele găsești în pachetele cu scutece). Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-mi dacă vrei să probezi Pufies sau știi pe cineva care ar vrea și apoi ne putem întâlni într-un loc drăguț și prietenos cu copiii să ți-l dau. Dacă sunt mai mulți doritori facem o tragere la sorți 🙂