Ingrediente:

  • 200 g iaurt natural
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 250 g spanac, spălat, curățat și tăiat
  • 1 pară tăiată în felii subțiri
  • 30 g nuci măcinate
  • 50 g merișoare confiate (opțional)

Mod de preparare:

Amestecați iaurtul, usturoiul într-un robot de bucătarie timp de cateva secunde; va rezulta un dressing gustos. Amestecați spanacul, para, uleiul de măsline și nucile intr-un vas. Turnați dressingul peste salată.
Spanacul e bogat in acid folic, vitaminele A, C si E, iar împreună cu para reprezintă o sursă importantă de fibre.
Dressingul cu iaut are mult calciu, iar usuroiul si nucile sunt, de asemenea, bogate in acizi grași, vitamina E si magneziu, substanțe fitochimice unice care ne ocrotesc sanătatea.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Tavallai/ Flickr.com.