Același termen era folosit și pentru amestecul de fructe în sirop de zahăr, dar și pentru piureul de fructe. Astăzi, compotul este probabil cea mai îndrăgită conservă, mai ales că astfel se pot păstra fructe care nu pot fi congelate (strugurii, de exemplu) și este o modalitate de conservare mai rapidă decât uscarea.

Ce fel de fructe pot deveni compot?

Orice fel de fructe, proaspete sau uscate, în orice combinație, în funcție de gusturi.

Pregătirea fructelor:

Fructele pentru compot trebuie să fie sănătoase, fără urme de lovituri și fără părți alterate. Ele se spală bine sub jet de apă rece. În funcție de preferințe puteți opta pentru curățarea de coajă a anumitor fructe (mere, pere, gutui), pentru îndepărtarea sâmburilor (cireșe, vișine, caise, piersici), pentru tăierea lor în bucăți mai mici sau conservarea ca atare.

Pregătirea recipientelor:

Aceasta este partea cea mai importantă din tot procesul de conservare. Sterilizarea corectă a vaselor în care păstrați compotul va face posibilă păstrarea lui un timp îndelungat, și nu adaosul de zahăr. Recipientele pe care le alegeți pentru compot trebuie să fie foarte curate și să se închidă ermetic.
Citiți mai multe și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Neeta Lind/ Flickr.com.