Ingrediente:

  • 250g de orez cu bob rotund
  • 1 lămâie
  • 50 g de unt
  • 1 ceapă mică
  • 1 căpățână de usturoi
  • 50 g de parmezan ras
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare

Mod de preparare:

Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se taie mărunt și se pun la călit pentru 1 minut în uleiul de măsline, după care adăugați apă și lăsați-le pe foc până s-au înmuiat. Apoi adăugați orezul, lăsându-le împreună la călit încă un minut.
Radeți coaja de lămâie și adăugați-o peste orez. Completați puțin câte puțin cu apă, continuând să amestecați, până ce orezul este fiert.
Acum e momentul să stoarceți zeama de lămâie peste orez, în funcție de preferințe. Adăugați apoi untul și sarea și amestecați din nou ingredientele. Parmezanul ras îl vom adăuga la final, amestecând până se încorporează complet.
Cu aceste ingrediente simple veți obține un risotto aromat și rafinat care poate fi servit copiilor ca atare sau ca și garnitură pentru peștele la cuptor cu sos tahini.
Citiți toată rețeta pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Felipe Kamakura/ Flickr.com.