scutece refolosibile
Dar asta nu înseamnă că nu suntem pro scutece refolosibile, ba din contră!
Iar pe 21 aprilie a avut loc un super eveniment. Părinții din toate colțurile lumii au vrut să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de părinți care schimbă simultan bebelușii cu scutece refolosibile. Nu mai puțin de 16 țări, adică 305 locații oficiale, s-au strâns pentru a face parte din recordul părinților. Poate anul viitor ne “lipim” și noi pentru a face parte din eveniment.
Anul trecut, tot luna aceasta, dar pe 23 aprilie (adică acum fix un an) părinții din 127 de locații diferite au schimbat nu mai puțin de 5.026 scutece refolosibile în același timp. Recordul a fost înscris la acea vreme în Cartea Recordurilor, iar eu sunt convinsă că numărul a fost mult mai mare de data aceasta.
Apropo, dacă peste 5.000 de scutece refolosibile schimbate vi se par multe, atunci aflați că în primii doi ani de viață de la nașterea unui copil un părinte schimbă un număr și mai mare de scutece. Eh, ce mai spuneți de asta?

Care sunt beneficiile atunci când folosiți un scutec refolosibil și nu unul de unică folosință? Pe lângă faptul că scutecele textile sunt muuult mai colorate, deci bebelușii sunt mult mai haioși în timp ce le poartă? Eu vă spun doar două și mă bazez pe voi că veți completa lista: costul este de 10 ori mai mic când folosești scutece textile față de cele de unică folosință și sunt eco, deci ne gândim și la mediul înconjurător.
Voi folosiți scutece textile? Ne puteți spune de ce le-ați ales? 🙂
Sursă foto: kona99/ Flickr.com.