Ingrediente:

  • 1 cană de măsline naturale fără sâmburi (puteți folosi măsline verzi sau brune)
  • 1 avocado bine copt
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1/2 de ceapă medie
  • 1/2 de linguriță de sare, dacă măslinele sunt nesărate
  • cimbru sau pătrunjel

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun în blender și se mixează până ce obținem o pastă omogenă, cu o consistență cremoasă. Atunci când măslinele sunt deja sărate, puteți diminua cantitatea de sare. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie.
Cei mici îl pot savura ca atare sau servit ca aperitiv, pe felii de pâine sau pe bărcuțe de ardei. Îl puteți folosi și pentru prepararea ouălor umplute.
Acest delicios pateu de măsline poate fi păstrat câteva zile la frigider. Vă recomand să îl serviți alături de puțin pătrunjel proaspăt tocat, care va decora tartinele apetisante.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Chrispix35/ Flickr.com.