legumeNu cred că mai este cazul să povestim despre gusturile și parfumul legumelor și fructelor de la țară, cele crescute nu cu îngrășăminte chimice, ci cu multă grijă, cu apă proaspătă, înconjurate de nutrienți, care transformă orice mâncare într-o minunăție. Știm că sună a reclamă la suplimentele de legume uscate, dar nici vorbă despre asta, astăzi vă povestim despre cum putem comanda, cu un click și câteva detalii, legume proaspete de pe net.
Cei care au ajuns duminică la prima întâlnire RAW-Vegan Summit despre Superalimente și Superierburi cu dr.Olivia Langa, au auzit și au și primit vouchere de reducere, de la partenerii de la CoșuldeLegume.ro, aprozarul online cu legume și fructe de sezon, care le livrează crude și sănătoase în toată țara.

Cum a început să prindă contur Coșul de Legume?

Două familii tinere, care lucrau în domenii precum IT sau psihologie, s-au decis că este momentul pentru o schimbare radicală în viața lor. Andrei și Alexandra Barbu și-au luat fetița și s-au mutat din București la o fermă din Valea Măcrișului, loc unde a luat naștere în 2011 Coșul de Legume, iar un an mai târziu, Matei și Sabina cu cei doi copii ai lor s-au alăturat fermei.
Cele două familii produc acum legume, fructe, ceaiuri și ierburi aromatice pentru doritorii de lucruri bune și cu gust, ca și cum ar produce pentru ei, adică cu aceeași grijă pentru calitatea produselor finale. Mai precis, ei folosec termenul de “beyond organic” adică etapa următoare a ceea ce știm noi despre legumele ecologice. Simplu spus, se folosesc mereu soiuri autentice, adică acelea folosite de bunicii noștri, când nu conta cantitatea legumelor, și nu folosesc niciodată biostimulatori, pesticide sau îngrășămite chimice, pentru a oferi produse pline de vitamine, minerate și fitonutrienți.
Produsele se comandă online și nu se livrează curățate și nici spălate. Motivul? Lipsa spălării mecanice, care poate deteriora produsele și aroma, la care se adaugă faptul că este de preferat ca legumele și fructele să se spele atunci când acestea se doresc consumate, tocmai pentru a-și păstra cât mai bine toate proprietățile nutritive. Un alt lucru ce trebuie știut este faptul că produsele se recoltează chiar cu o zi înainte ca acestea să fie livrate, tocmai cu scopul de a ajunge cât mai proaspete în farfuriile noastre.

cosul de legume

Echipa Coșul de Legume

Cum se livrează și cât costă?

Livrarea se face în mai multe zone din București în anumite zile din săptămână – vedeți pe site-ul lor mai multe despre aceste puncte de întâlnire – iar dacă vă adunați mai multe familii, atunci legumele sau alte produse (pentru că există și alte produse la fel de naturale și făcute cu grijă) se pot livra la adresa specificată de voi.
menta
Legumele și fructele sunt unele de sezon, tocmai de aceea nu vom găsi cireșe sau alte minunății în toiul iernii – aveți pe site și un calendar al legumelor ce poate fi consultat.
Cât despre prețuri: un coș mediu cu legume de sezon pentru două, trei persoane costă 80 de lei, adică mai mult sau mai puțin decât lăsăm în piață și mult mai puțin decât suma de bani pe care o lăsăm la supermarket la final de săptămână când ne facem cei mai mulți dintre noi cumpărăturile. De asemenea, pe lângă legume, puteți comanda zacuscă aromată, mentă uscată culeasă din grădină, pâine făcută în casă sau fructe uscate, toate la prețuri modice și la fel de aromate ca cele din casa bunicii.
Cum vi se pare ideea unui aprozar bio online de unde putem cumpăra cu un click bunătăți proaspete?
Surse foto: facebook.com/CosulDeLegume.