device planta
Nu știu voi ce părere aveți, dar eu cred că o casă fără o plantă nu este “acasă”. Problema ar fi că atunci când ai copii e cam greu să ții pasul cu toate lucrurile și mai uiți de nevoile plantei, rezultatul fiind unul deloc vesel… Asta deși sunt convinsă că dacă le veți explica celor mici ce trebuie să facă ei ar avea grijă de plante cu mare drag.
Ce ați putea face pentru a nu uita niciodată când e timpul să udați floarea? Asta e simplu: adăugați un reminder pe telefonul mobil. Dar ce te faci în rest? Pentru că o plantă nu necesită doar apă, ci și o temperatură ok, o poziționare corectă pentru a primi lumină naturală și multe altele.

Am descoperit un device (care se află, pentru moment, în stadiul de proiect) ce odată înfipt în ghiveciul cu flori te ține la curent cu ce se petrece cu floarea. Mai pe scurt: îți pune dacă planta este sănătoasă, fericită sau tristă. Drăgut, așa’i?
Designerul Hyun Seok Kang este “vinovatul“ care a realizat device-ul, iar aparatul oferă informații precum: temperatură, în ce stadiu este pământul, dacă este sau nu nevoie de apă și starea de sănătate a plantei. Să nu uit: totul va fi comunicat prin funcțiile de voce ale aparatului.
E ca și cum plantele îți vor vorbi…
Sursă foto: yankodesign.com.