Vă povesteam acum ceva timp despre o minunată inițiativă, prin care copiii se pot juca, la propriu, cu Masa Tăcerii și Coloana Infinită făcute de Constantin Brâncuşi, e drept, în variante mini, așa că și denumirile puse sunt Măsuţa Tăcerii şi Micuţa Coloană Infinită.
coloana infinita
Cele două jucării au fost deja “testate” de câțiva copii, întrucât au ajuns în galerii de artă, ba chiar și în Seattle, la o grădiniță din oraș, pentru a înveseli copiii de peste granițe, iar micuții le-au primit cu veselie și curiozitatea specifică.
Atât Măsuța Tăcerii, cât și Micuța Coloană Infinită sunt proiectele Asociației Minitremu, asociația care are nevoie de susținerea noastră, a tuturor celor care vor jucării frumoase și pline de istorie pentru copii, pentru micuții care se vor juca, dar vor și afla, pe înțelesul lor, despre artă și istoria artei românești.
Seria jucăriilor inedite se dorește completată cu Inelul Sărutului, un inel special pentru dentiţie – mămicile știu cu siguranță cât de util poate fi un astfel de instrument/jucărie atunci când încep să apară dințișorii.
inel de dentitie
Așadar, cei din spatele proiectului vor să ducă mai departe ideea și jucăriile să ajungă în cât mai multe mânuțe de copii, atât din țară, cât și de peste granițe, dar pentru a reuși asta au nevoie de fonduri, bani pe care vor să-i strângă cu ajutorul unei campanii internaționale de crowdfunding, la care suntem cu toții invitați și pentru care putem dona atât cât putem.
Găsiți proiectul de crowdunding pe Indiegogo.com, unde inițiatorii și-au propus să strângă suma de 17.000 de dolari.
Până acum au fost adunați mai puțin de 1.000 de dolari, dar încă avem timp să susținem proiectul. Puteți dona orice sumă de bani vi se pare potrivită, minimul este de 5 dolari, iar dacă proiectul se materializează veți primi daruri înapoi, în semn de mulțumire pentru susținere.

Surse foto: indiegogo.com.