Știți blogul Monotremu? Știți că are și un frate mai mic? Minitremu? Aici am descoperit două produse (dacă le pot spune așa) foarte faine pentru cei mici. Primul care mi-a atras atenția este setul cu două jucării care de fapt sunt variantele pentru copii ale sculpturilor lui Brâncuși. Se numesc Măsuţa Tăcerii şi Micuţa Coloană Infinită, reinterpretări după cum ne putem da seama rapid ale operelor Masa Tăcerii şi Coloana Infinită. Artiștii care le-au făcut spun că este sunt “un mic omagiu adus artistului, dar şi o formă prin care cele două lucrări pot ajunge la îndemâna copiilor şi a celor care nu au uitat să mai fie copii” noi spunem că sunt două jucării foarte tari care ne aduc în 2013 pe masa cu jucării imaginea unui dintre cei mai importanți sculptori ai secolului XX.
jucarii_2
Cele două seturi de jucării din lemn, Măsuța Tăcerii și Micuța Coloană Infinită pot fi comandate la minitremu [@] gmail [.] com. Costă 450 de lei, cu transport inclus. Prețul nu e mare, dar nici mic, țineți cont însă de faptul că jucăriile nu au fost lansate în magazine, deci nu sunt scoase în serii mari pentru vânzare, așadar veți avea acasă jucării în serii limitate. 🙂
jucarii_3
Al doilea lucru care ne-a atras atenția pe blogul despre care vă povestim astăzi este o carte de colorat. Nu putem spune că este doar pentru copii, pentru că și noi am desena cu plăcere și drag pe așa o carte.
carte_1
Este o introducere în lumea lui Dan Perjovschi sau în lumea pe care artistul o vede.
“E o ocazie de a-i familiariza pe ultimii veniţi, cu topicuri politice, sociale si economice, subiecte care, deşi le ignorăm uneori, creează de fapt cadrul existenţei noastre zilnice şi a ceea ce, la final, ne influenţează simţurile şi gândurile de zi cu zi” – cam așa sună descrierea “oficială”. Și cum cartea cu pricina încă nu a văzut lumima tiparului, poate să vadă lumina imprimantei noastre de acasă, pentru că primele 3 desene pot fi descărcate în format A4.
carte
Sperăm că veți printa cartea și că Iepurașul de Paște se gândește la Brâncuși când aduce cadourile.