Șosetele țin de cald, dar ele pot fi folosite cu mare succes și atunci când vine timpul pentru joc și joacă. Tocmai de aceea, ne-am gândit astăzi să vă propunem să renunțați la jucăriile complicate sau la modă, abia lansate pe piață, să scoateți toate șosetele din dulapuri, sertare, șifoniere sau de pe sub pat (pentru că trebuie să recunoaștem cu toții mai avem câte o pereche și pe acolo din când în când) toate șosetele pe care le aveți – da, adică și pe cele care nu au pereche.
Ai mai multe înseamnă că ai câștigat
Acesta este un joc mai ales pentru copiii mai micuți, care nu au învățat încă să-și pună singuri șosetele sau care știu asta, dar refuză să se îmbrace singuri. Jocul sună cam așa: cine își poate pune cele mai multe perechi de șosete unele peste altele câștigă! Atenție – șosetele trebuie puse corect și pe ambele picioare, în cel mult 1 minut.
joaca cu sosete
Ai nimerit ținta?
Se ia o bucată cât mai mare de carton în care se fac câteva găuri mai mari decât un pumn. Lăsăm copiii să decoreze bucata de carton cu ce desene vor ei și apoi se proptește de un perete pe diagonală. Luăm toate șosetele din casă, le facem pe toate gemotoc și de la o distanță cât mai mare începem să aruncăm cu șosete în găurile din carton.
Fiecare are 10 șosete și cine nimerește cele mai multe găuri câștigă!
Popice
Se iau câteva PET-uri de jumătate de litru și se aliniază într-o cameră unde aveți parchet sau gresit. Șosetele se fac ghemotoc și putem să începem să jucăm popice în casă.
papusi din sosete
Acestea au fost cele trei jocuri pe care le puteți încerca acasă cu șosete, dar v-am promis din titlu ceva despre o piesă de teatru. Adunați șosetele rupte sau fără pereche și decorați-le cu nasturi în loc de ochi și o bucată de material în loc de gură, dacă aveți timp ar fi bine ca șosetele să aibă și păr (lăsați niște ață mai lungă). În loc de basmul de dinainte de culcare puneți de o piesă de teatru în care personajele principale sunt Șosețica și Șosețoi. Se va lăsa cu veselie maximă!
Voi cum vă mai jucați pe acasă?
Surse foto: Trina Alexander/ Flickr.com, Tim Pierce/ Flick.com și Jodimichelle/ Fliclr.com.