Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 păstârnac sau pătrunjel- rădăcină
  • 1 țelină mică
  • 1 cartof
  • 1 fir de praz sau o ceapă
  • 1 lingură ulei
  • smântână (opțional)
  • mărar verde
  • sare, piper (opțional)

Mod de preparare:

Toate legumele se curăță, se spală bine și se taie cuburi. Se înăbușă în ulei și puțină apă, apoi se adaugă apă fiebinte cât să le acopere. Se fierb acoperit la foc mic pentru 20 de minute. După ce au fiet, legumele se scot din oala în care au fiert și se pasează cu un mixer vertical sau în blender adăugând din apa în care au fiert până se ajunge la consistența dorită. Opțional adăugăm sare si piper.
Supa poate fi servită cu mărar tocat mărunt și cu smântână pentru copii mai mari.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Martin Cathrae/ Flickr.com.