Pentru copii acest lucru este cu atât mai important. O gustare le dă energia necesară să continue jocul sau să se concentreze asupra altor activități. Fructele, legumele și cerealele integrale pot fi o gustare sănătoasă cât și apestisantă pentru un copil.
Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți gustările și mai atrăgătoare:

  • Lăsați copilul să-și aleagă ce dorește să mânânce. Țineți cont însă ca alimentele să fie și sănătoase și bogate în elemente nutritive. Îi puteți astfel oferi fructe, legume, cereale integrale – preparate sub formă de biscuiți, prăjituri sau în stare naturală în amestec cu iaurt. Chiflele din cereale integrale, mici tortila merg foarte bine drept gustări.
  • Pregătiți sosuri cu care se pot combina diferitele gustări. Puteți oferi chiar humus, iaurt cu mentă, ulei de măsline cu puțină lămâie și condimente după gust și vârstă. Frișca preparată în casă din smântână, sosul de mere și iaurtul cu vanilie pot fi servite cu fructe și cereale.
  • Implicați copilul în pregătirea mâncării. Chiar și cei mici de tot se vor distra să pună bucățile de fructe în cutia special pregătită. Pe cei mai mari îi puteți lăsa chiar să înfigă frigărui din diverse fructe, să își prepare singuri un mini sandviș sau chiar o pizza cu făină integrală, sos natural de roșii și puțină mozarella.
  • Înghețați sau faceți combinații cu fructe din congelator. O mână de fructe de pădure congelate combinată cu o banană și dacă vreți, puțin lapte poate fi o gustare plină de vitamine, sănătoasă dar în același timp foarte gustoasă.

Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: jen_rab/ Flickr.com.