Recunosc că eu sunt mare fan iaurturi: cu fructe, simple, amestecate cu brânză, ba chiar le mănânc și cu un mic de mărar deasupra sau varianta clasică: iaurt cu pâine. Așadar, am căutat rețete pentru a-mi face iaurtul cu fructe acasă și am descoperit un desert minunat.

Rețeta sună cam așa pentru două porții mari:

  • Aproximativ 400 de grame de iaurt (genial ar fi ca și el să fie făcut în casă, dacă nu aveți timp, atunci căutați iaurturile care au termen de valabilitate cel mai scăzut pentru că înseamnă că acestea nu au conservanți)
  • Circa 200 de grame de fructe tăiate (mere, portocale, piersici, banane sau orice alt fruct care ne place)
  • O linguriță de zahăr vanilat
  • Miere după gust
  • Câteva alune (sărate sau nu, după preferințe) sau nuci ori migdale

Zahărul vanilat și alunele sunt opționale, iar pașii sunt foarte simpli: se taie bucățele mici fructele peste care se pun mierea și zahărul, în timp de iaurtul se amestecă pentru a deveni cât mai cremos. Așezați într-un pahar (pentru a se vedea cât mai frumos la final) un strat de fructe și unul cu iaurt, iar la final ornați cu alune, nuci sau migdale.
Voi faceți iaurt cu fructe sau iaurt simplu acasă?
Surse foto: wikihow.com.