Ingrediente:

  • 200 gr caise
  • 50 ml suc de portocale
  • 60 gr de unt sau ulei extra virgin de cocos
  • 8 linguri de îndulcitor lichid
  • 50 gr de griș
  • 125 gr de făină albă sau integrală
  • ulei
  • 1 banană coaptă
  • 100 gr nuci (opțional)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați caisele în două, scoateți sâmburii și tăiați-le felii.
Sucul de portocale, caisele si jumătate din îndulcitorul lichid (se poate chiar omite când caisele sunt destul de dulci) se fierb pentru 5-10 minute, până caisele devin piure și lichidul se transformă în sirop.
Încălziți untul și restul îndulcitorului, adăugați grișul și făina. Va ieși un mix fărâmicios.
Tapetați vasul în care se va coace tarta (o formă mica de pâine) cu hârtie de copt (care va sta pe fund și pe cele 2 laturi mari). Ungeți cu puțin ulei. Puneți jumătate din mixul cu făină în care încorporați și banana pisată. Presați bine (cu o lingură). Distribuiți uniform piureul de caise și deasupra ce a mai rămas din mixul cu făină sub formă de firmituri, împreună cu nucile tăiate grob sau mărunțite (depinde de vârsta celui mic).
Coaceți pentru 25 de minute sau până când s-a rumenit ușor.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Antoaneta/ Flickr.com.