gradina in balcon
Dar atunci când stăm la bloc, nu avem ce să facem decât să mergem în piață și să plecăm de acolo cu tot felul de fructe și legume cât mai proaspete… Total greșit! Chiar dacă nu avem o grădină mare unde să ne plantăm după cum ne poftește inima legume, asta nu înseamnă că nu putem să o facem.
Câteva lădițe de pământ, niște ghivece cât mai mari și mai colorate (dacă nu găsiți decât unele albe, nu-i bai pentru că cei mici vor da sigur o mână de ajutor pentru a le înveseli cum se cuvine) și multe plicuri cu semințe din care vor crește cele mai bune legume.
Pe lângă faptul că toți copiii vor învăța toți pașii pentru a avea drept rezultat legume proaspete, veți putea să vă mândriți cu mica voastră grădină bio din balcon. Unde mai pui că îi puteți obișnui pe cei mici să îngrijească zi de zi legumele, să le ude, să le pună la soare și să le privească cum cresc sub ochii lor până când ajung în farfurii.
În timp, veți vedea că veți renunța la plicurile cu semințe din magazine, pentru că veți avea semințe de la propriile legume crescute chiar de voi. Iar distracția din tot acest timp nu se compara cu nimic altceva… sau poate da: cu senzația de mulțumire atunci când în loc să te îndrepți spre frigider pentru a lua o legătură de pătrunjel, veți merge spre balcon pentru a rupe singuri câteva frunze dintr-un ghiveci. 😀
Încercați și voi?
Sursă foto: kholkute/ Flickr.com.