Vom găsi sorcove, linguri tradiționale de lemn, turtă dulce și cozonaci sau miere și plăcintă, fluiere și coșuri de nuiele, dar și ștergare sau copoței și zurgălăi – deci lucruri numai bune pentru a începe luna decembrie și pentru pregătirile de Sărbătorile de Iarnă.
Târgul se încheie astăzi la ora 18:00, intrarea costă 6 lei pentru adulți și 3 pentru elevi, studenți și bunici, iar distracția este garantată, ca de altfel la orice eveniment organizat la Muzeul Țăranului Român.
Și pentru că este un târg dedicat Sfântului Nicolae, ne-am gândit să vă lăsăm cu ceea ce scrie Irina Nicolau în “Ghidul sărbătorilor românești”:

Se zice că Nicolae ar fi al doilea sfânt pe care l-a făcut Dumnezeu. Sfântul Mihail stă de-a dreapta Domnului şi Sfântul Nicolae de-a stânga. El ţine paza Soarelui. Cineva trebuie să-l păzească pentru că, sătul de atâta mers pe sus pe acelaşi drum şi scârbit de ce vede, Soarele încearcă mereu să fugă. Ba se abate la miazăzi, ba la miazănoape, doar, doar va ajunge la sfârşitul pământului să se odihnească. Dumnezeu a pus de strajă doi sfinţi, pe Sfântul Toader şi pe Sfântul Nicoară. Primăvara Soarele încearcă să fugă, dar Sfântul Toader îl prinde cu caii săi cei nărăvaşi şi-l aduce înapoi. Soarele însă nu se astâmpără. Atunci este rândul lui Sânicoară să-l prindă. Aşa e în fiecare an. Nădejdea Soarelui este că va scăpa într-o zi. Sânicoară e bătrân şi n-are nici cai…
Iarna începe după unii în această zi. Când îşi scutură barba sfântul, începe să ningă.