Prima săptămână din august este cunoscută de toți părinții ca fiind Săptămâna Internațională a Alăptării. Evenimentul are deja o tradiție, fiind vorba despre a 12-a oară când aduce în atenția tuturor beneficiile și importanța alăptării.
Așa cum vă spuneam, încă de la început, Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare și La Leche League aduc sărbătoarea și manifestațiile și în România, mai exact în București, unde sunt invitați toți părinții să participe la mai multe evenimente.
Vă las cu un calendar al evenimentelor mai jos și sper să participați la cât mai multe dintre acestea:

2 August, 17:00 – 20:00

Sala de conferințe Codecs, Str. Agricultori nr.37-39, București
Conferință pentru părinți si cadrele medicale care activează în domeniul perinatal – speakerii acestui eveniment sunt specialiști (medici pediatri, moașe, psihologi, consultanți și consilieri în alăptare) Subiecte ce vor fi discutate: alăptarea în sarcină, alăptarea copilului adoptat, alăptarea în tandem, alăptarea peste doi ani, alăptarea prematurilor, diferențe între laptele matern și laptele praf, importanța colostrului și a alăptării în maternitate în primele zile, necesitatea rooming-in-ului).

6 August 2012, 09:00 – 11:00

Piața Victoriei – Piața Universității
Marș de protest și de awareness pentru instituirea rooming-in-ului în toate maternitățile din București – „NU separării copilului de mamă în maternitate!” La acest marş sunt aşteptate 100 de persoane care vor milita paşnic pentru drepturile copiilor şi ale mamelor cu pancarte cu mesaje sugestive.

7 August 2012, 10:00 – 18:00

Curs de formare a personalului medical în alăptare – se adresează cadrelor medicale care își doresc să parcurgă și să-și însușească informații noi despre lactație, de la consultanți în lactație acreditați internațional, medici pediatri, psihologi.
Evenimente sugestive se vor organiza însă în mai multe orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Baia Mare, Timişoara sau Alba Iulia, calendarul evenimentelor îl găsiți pe site-ul nastecumsimti.org, aici vor fi urcate în timp real toate activitățile.
Sursă foto: Mothering Touch/ Flickr.com.