De la decoruri, la păpuși și afișe din arhiva și spectacolele actuale ale Teatrului de Păpuși Puck, toate se vor găsi la expoziția Muzeul păpușilor, care este deschisă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. 🙂
În plus, dacă sunteți din Cluj sau dacă sunteți în vacanță la Cluj (pentru că tot e perioada concediilor și vacanțelor) atunci trebuie să mai știți că astăzi, pe 28 iulie, la Muzeul de Artă are loc “Nocturna muzeală“, care vrea să ofere iubitorilor de artă posibilitatea de a petrece o seară de vară admirând opere valoroase, semnate de nume celebre ale picturii, sculturii şi graficii româneşti.
Acum, noi știm că toți copiii au o oră de somn și un program mai mult sau mai puțin strict, dar cred că dacă sunteți în zonă puteți să vă dați peste cap un pic programul pentru un astfel de eveniment. Asta mai ales că vorbim despre un eveniment de tipul “porților deschise” și astfel veți beneficia de intrare gratuită la expozițiile din muzeu și în plus parcă nici nu e așa târziu, pentru că totul începe la ora 18:00. Iar dacă pe cei mici îi lăsăm la Muzeul păpușilor, părinții pot vizita expoziția “Critica pudorii. Nudul în colecţiile de pictură şi sculptură ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca”, care reuneşte lucrări realizate de prestigioşi artişti precum Nicolae Tonitza, Theodor Palady, Iosif Iser, Camil Ressu, Iosif Bene, Aurel Ciupe, Tasso Marchini și mulți alții.