Știai că doar 14% dintre copiii din România sunt alăptați exclusiv până la vârsta de 6 luni? Ceva atât de natural s-a transformat într-un act de curaj sau mare îndrăzneală sau luptă cu medicii sau familia sau ”mituri” ale generației anterioare. Sau renunțare, frică, lipsă de încredere. De aceea cred că o astfel de sărbătoare poate aduce mai multă conștientizare și poate să scoată din casă mai multe mame care reușesc să alăpteze (copii mai mici sau mai mari), care au experiență, care consideră toate aceste lucruri normale, firești și care vor să arate lumii, nu numai că este atât de bine pentru mamă și copil dar și că adulții, tinerii, copiii din jurul lor poate ar trebui să-și schimbe concepții, inhibițiile sau prejudecățile. 
Știați că Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea până la cel puțin 2 ani. Cum se face că la noi vârsta e din ce în ce mai mică sau mamele care alăptează după vârsta de 1 an sunt privite ciudat sau judecate?
Săptămâna aceasta multe organizații din București și din țară, organizează activități legate de alăptare.
Vineri – 1 august, de la ora 11.00 la Librăria Humanitas Cișmigiu – dezbaterea “Alăptarea, un câștig pe viață”! Se lansează oficial și “Ghidul pentru alăptare” al doctorului Jack Newman – un eveniment Totul despre mame.
Vineri – 1 august, de la 18.30 – Marșul Alăptarea contează.  Punct de plecare: restaurantul Horoscop (Piata Unirii)  – finish intrarea în parcul Tineretului. Scopul marsului este de a informa oamenii despre importanța alăptării și de a ne arăta sprijinul față de mamele care alăptează sau care vor să alăpteze. Evenimentul este organizat de Asociația Consultanților în Lactație din RomâniaAsociatia Moaselor Independente și Haine De Alaptat!
Vineri – 1 august – începând cu ora 18.30, în Parcul Izvor – întâlnire La Lecge League, unde se vor discuta idei, propuneri, experiențe legate de alăptare și cum ne influențează viața.
Sâmbătă – 2 august – se încheie concursul ”Miss Alăptare România 2014”.
Duminică – 3 august –  de la 10.00, Iarmaroc cu troc la CRAYON Club
Luni – 4 august – de la 10.00 Mamici pe Tocuri Editia a II-a la tot la Crayon Club
Marti și Miercuri – 5 și 6 august – Socializare si alaptare in aer liber, la Crayon Club
Miercuri – 5 august – ora 18.00 – la Librăria Humanitas – va avea loc proiecția primului documentar românesc despre alăptare: Îndrăznesc să alăptez.
Joi – 7 august – de la ora 10.00 –  Intalnire de networking, ALAPTAREA- MITURI (Saptamana Internationala a Alaptarii 2014) la Centrul 9 luni

Prietenii de la Fotografii de familie, în această perioadă, strâng povești despre alăptare: ”Povești sincere, cu bune și cu rele, povești care să arate că se poate. În ciuda vârstei, a nașterii dificile, a lipsei de susținere – #povestidesprealaptare”.