nursingNu demult vă povesteam despre cum a început la noi în familie alăptarea, pentru că da, este o ”treabă” între mamă și copil dar este și o chestiune de familie până la urmă. Mi-a fost greu, am avut tot felul de sentimente, de tristeți, de îndoieli, de regrete dar n-am avut niciodată dorința de a renunța. În schimb am o mare dorința, ca data următoare (și nu mai e mult până în toamnă, când se va întâmpla din nou) să fac orice să nu mai trec prin ce am trecut prima dată, să nu mai ratez niciun start, să nu mai plec urechea la toate ”sfaturile” și miturile alăptării. Și chiar cred că viitoarele (sau proaspetele) mămici au nevoie de cineva care să le îndrume, să le povestească, să le (re)dea încrederea în ele însele și în copiii lor. Poate sunt situații când chiar nu pot să alăpteze, dar statisticile spun că numai 2% dintre mame s-ar presupune ca nu pot avea o lactație suficientă pentru a-și hrăni exclusiv bebelușul cu lapte matern și care are avea nevoie de o suplimentare (pe lângă alăptare). Păi cum 2% nu reușesc? Senzația pe car eo am este ca 2% dintre mame nu primesc ”recomandări” de suplimentare, la un moment dat al vieții copilului lor.

Conferințele ”Alăptarea pe înțelesul tuturor – Dr. Jack Newman” 8-10 mai

dr jack newmanVoi ajunge și eu la aceste conferințe. Deși s-ar putea spune că am experiență după atâția ani în care m-am bucurat să-mi alăptez copilul, simt nevoia să ascult pe cineva care vorbește atât de simplu și atât de convingător despre un lucru atât de natural…
Totul despre mame și Asociația PRO MAMA au făcut posibil ca unul dintre cei mai cunoscuți și recunoscuți specialiști în alăptare, din lume – Dr. Jack Newman să vină la București.
 

3 zile de întrebări și răspunsuri

Ziua 1 – 8 Mai (conferința 1 – de la 10.00)
Ce NU ați aflat până acum despre alăptare: O abordare aparte destinată specialiştilor, gravidelor şi mamelor în egală măsură. Videoclipuri şi discuţii.
Efectele practicilor medicale asupra nașterii: Un subiect esenţial mai ales pentru gravide şi specialişti despre cum pot influenţa alăptarea practicile spitaliceşti din timpul travaliului şi a naşterii. „Totul se întâmplă la naştere. O lecţie care m-a urmărit de-a lungul timpului şi care mi-a luat 30 de ani pentru a o înţelege pe deplin.” (Dr. Newman).
Primele ore după naștere: O temă deosebit de controversată în lumea medicală despre ce se întâmplă şi ce ar trebui să se întâmple cu nou-născutul imediat după naştere din punctul de vedere al alăptării. Despre hipoglicemie si icter. Oare trebuie acestea întotdeauna tratate? Sau câteodată sunt etape fireşti, fiziologice, fără risc pentru nou-născut
Ziua 1 – 8 Mai (conferința 2 – de la 14.30)
Despre mitul Nu am suficient lapte: De ce atât de multe mame renunţă la alăptare după 2-3 luni din cauza lactaţiei insuficiente, în condiţiile în care în primele luni aveau lapte din abundenţă? De ce un bebeluş care lua bine în greutate în primele luni, nu o mai face şi acum? Un subiect „extrem de important şi nu foarte binecunoscut. De multe ori bebeluşii sunt diagnosticaţi cu reflux sau alergie la laptele de mamă.” (Dr. Newman).
Alăptarea prematurului și a copilului bolnav: Este, oare, incubatorul singura şi cea mai sigură modalitate de a avea grijă de un bebeluş născut prematur? Cum îl poate ajuta alăptarea şi când poate fi pus el la sânul mamei? De ce un copil născut cu diferite probleme are o nevoie mai mare de alăptare şi ce obstacole pot apărea? O temă foarte importantă, de interes pentru specialiştilor, dar şi pentru restul publicului.
Ziua 2 – 9 Mai (conferința 3 – de la 10.00)
Norme pentru copilul alăptat: O temă esențială despre ce înseamnă şi de ce este necesară alăptarea la cerere. „Un subiect substanțial, întrucât are în vedere să dărâme miturile alăptării după reguli impuse (alăptare din 3 în 3 ore, 20 de minute la fiecare sân, folosirea graficelor de creştere…).” (Dr. Newman)
Mituri în alăptare: Despre ”cum trăim într-o societate a hranei artificiale şi cum ne împiedică acest lucru să înţelegem alăptarea. O discuţie care se adresează tuturor tipurilor de audienţă.” (Dr. Newman )
Ziua 2 – 9 Mai (conferința 4 – de la 14.40)
Alăptarea copilului peste 1 an: Există vreun motiv întemeiat pentru alăptarea prelungită? Când este momentul să înţărcăm copilul?
Diversificarea alimentaţiei bebelușului – introducerea solidelor: Şi aici avem reguli? Un subiect extrem de important şi controversat în lumea medicală. Când e momentul să începem cu solidele? Când este bebeluşul pregătit? Ce ne facem cu copilul care nu mănâncă bine hrană solidă? Discuţii despre introducerea solidelor, somn, creşterea în greutate etc.
Când NU este contraindicată alăptarea (medicamentele in alaptare etc): Este formula de lapte praf la fel sau măcar apropiată de laptele matern? Dacă mama este bolnavă şi ia medicamente, trebuie să oprească alăptarea? Discuţii despre ce înseamnă alăptarea comparativ cu hrănirea artificială
Ziua 3 – 10 Mai (conferința 5 – de la 10.00)
Când copilul NU ia suficient în greutate: De ce nu creşte copilul în greutate şi ce se poate face în acest sens? Studii de caz şi exemple concrete.
Colicile la copilul alăptat: Ce sunt durerile de burtă, care sunt cele mai comune cauze ale apariţiei lor şi ce se poate face în acest sens? Cum influenţează alăptarea această problemă?

Noile prețuri ale conferințelor

Pentru ca Romania are o nevoie reala de crestere a numarului copiilor alaptati,
Pentru ca dorinta noastra este sa contribuim activ si eficient la imbunatatirea ratei alaptarii din Romania (putin peste 12% in prezent)
Am decis sa facilitam participarea cat mai multor persoane la conferintele “Alaptarea pe Intelesul tuturor, cu Dr. Jack Newan”! Astfel, taxa de participare va fi, incepand de astazi, de 300 lei pentru 4 sau toate cele 5 conferinte si respectiv de 200 lei pentru 1, 2 sau 3 conferinte.

Puteți încă să vă mai înscrieți pentru conferințe, accesând Totuldespremame.ro.
Ne vedem acolo?
Featured photo