cursuri de engleza
Ați auzit de Helen Doron Early English? Eu vă spun sincer că nu, până acum câteva zile, când nu m-am lăsat până când am aflat toate detaliile și informațiile despre ei din online. Ei bine, pe scurt este vorba despre educație timpurie, iar specialiștii din cadrul centrului oferă lecții chiar și bebelușilor de doar 3 luni. Important este doar ca părinții să-și dorească să aibă în casă un copil bilingv.

Ce poate învăța un bebeluș de 3 luni?

Sunt convinsă că vă întrebați asta, pentru că asta a fost și prima mea întrebare. Bebelușul abia își dă seama de cei din jurul lui la acea vârstă, se poate pune problema despre o limbă străină în condițiile în care el nu o știe nici pe cea maternă?
Cursurile folosesc muzică, mișcare, jocuri, iar bebelușii învață ușor, ușor o limbă străină la fel cum o învață și pe cea maternă, prin ascultare, repetare și încurajare continuă, astfel că totul vine natural, iar efectele sunt de lungă durată, pentru că acest tip de educație ajută la dezvoltarea copilului, efectele ei fiind unele care se vor vedea pe tot parcursul vieții.
Baby’s Best Start“ se numește programul pentru bebeluși de la vârsta de 3 luni până la 22 luni. Prin cântece sau rime bebelușii învață sute de cuvinte în engleză. Evident, părinții sunt alături de pitici pe tot parcursul programului.
Despre Helen Doron Early English vă mai spun că programul a început în 1985 și că acum au centre în peste 30 de țări. La noi sunt 13 astfel de centre, în Sibiu, Arad, Miercurea Ciuc, Satu Mare, Târgu Mureș, Timișoare, Constanța și, desigur, București. Găsiți toate datele de contact ale centrelor și informații despre ele pe helendoron.ro.
Vă las cu un videoclip cu o lecție demonstrativă de engleză pentru copii:

Voi ce părere aveți? Credeți că e o idee bună ca bebelușii să învețe o a doua limbă?
Sursă foto: shingleback/ Flickr.com.