In Iulie si August 2011, centrele educationale Helen Doron din Bucuresti si Constanta ofera distractie de vacanta cu progrese vizibile la engleza. Programele pentru vacanta de la Helen Doron se adreseaza copiilor cu varste de la 3 la 12 ani.
Fiecare centru educational are in portofoliu una sau mai multe dintre urmatoarele activitati:
I. “Polly the Collie” – pentru copii intre 3 si 7 ani
Copiii iubesc personajul Polly the Collie, catelusul jucaus care ii invata prin cantece, poezii si miscari haioase sa patrunda in muzicalitatea limbii engleze si sa o desluseasca fara emotii sau retineri. Programul se bazeaza pe joc de rol si dramatizare dar si pe “art and craft” (lucru manual), activitati vesele, menite sa le mentina treaza atentia si sa ii faca sa iubeasca limba engleza.
Detalii despre organizare
Cursul este organizat pentru grupuri de maxim 7 copii, intr-o perioada de 4 sau 8 saptamani. Se va lucra  de doua ori pe saptamana, timp de cate o ora si jumatateIntervale orare – incepand cu ora 10.00 si/sau incepand cu ora 16.00.Programul include un set de materiale speciale: carte + CD. Aceste materiale se achizitioneaza o singura data la la inscriere.
II.”I am the World” -pentru copii intre 4 si 10 ani
Copiii invata limba engleza si descopera in acelasi timp lucruri fascinante despre lumea in care traiesc si despre cultura altor tari. Programul le ofera divertisment organizat in grup prin dramatizari, jocuri si dans. Vor participa la un tur imaginar al lumii, lucrand cu atlasuri, globuri si o recuzita colorata care ii ajuta sa experimenteze elemente din diferite tari. Se vor bucura de muzica traditionala, isi vor prepara propriile feluri de mancare cu specific etnic si vor crea costume si obiecte artizanale.
Detalii despre organizare
Programul se poate organiza pentru grupuri de maxim 16 copii de care se vor ocupa un profesor acreditat Helen Doron Early English si un asistent.Programul este modular, cu o durata de 4 ore pe zi in intervalul orar 10:00 – 14:00 pe parcursul a  doua  sau patru saptamani. Date de incepere pentru noi grupe in vara 2011: 4 Iulie, 18 Iulie, 1 August, 15 August.Programul include un set de materiale speciale: carte + CD. Aceste materiale se achizitioneaza o singura data la la inscriere.
III.“English through drama – British Pantomime” – pentru copii intre 6 si 12 ani

Copiii invata sa interpreteze pana la 4 piese de teatru puse in scena in mod specific britanic- British Pantomime. Ei participa la un program complet de dezvoltare a abilitatilor de vorbire in limba engleza, cu un vocabular de minim 300 de cuvinte pentru fiecare piesa. In ultima zi de curs a fiecarui model, copiii dau o reprezentatie teatrala in fata publicului.
Detalii despre organizare
Programul se poate organiza pentru grupuri de maxim 10 copii de care se va ocupa un profesor acreditat Helen Doron Early English.Programul este modular, cu o durata de 3 ore pe zi in intervalul orar 10:00 – 13:00 pe parcursul a  2, 4, 6 sau 8 saptamani. Date de incepere pentru noi grupe in vara 2011: 4 Iulie, 18 Iulie, 1 August, 15 August.Programul include un set de materiale speciale: carte + CD. La inceputul fiecarui modul este necesar un nou set de lucru carte+CD.
In Bucuresti, cursurile de vara Helen Doron Early English sunt o premiera. Constanta aduce nou cursul “English through drama”, o adevarata provocare pentru exersarea englezei vorbite si a talentului artistic al copiilor care au o experianta de minim 2 ani de invatare a limbii engleze.
Beneficii ale cursurilor de vara Helen Doron:
“Polly the Collie” este pretioasa deoarece sadeste dragostea pentru invatarea limbii engleze si dragostea pentru a invata in general.“I am the world” este un curs de cultura generala in limba engleza, o buna ocazie pentru exersarea limbii, dar si pentru inceperea deprinderii ei.“English through drama” este un bun prilej de exercitiu lingvistic si artistic pentru copii.

Experienta internationala de peste 25 de ani a metodei de predare a limbii engleze Helen Doron demonstreaza rezultatele cursurilor de acest tip. In Romania, parintii care au participat anul trecut la cursuri de vara la centrul din Constanta au constatat ca, dupa scoala de vara la care au participat, copiii lor au inceput cu adevarat sa vorbeasca in limba engleza. Acesti copii s-au inscris in continuare la cursurile anuale Helen Doron.
Inscrierile se fac la sediul fiecarui centru educational, trimitand datele de contact la adresa de e-mail sau prin telefon:
 
Bucuresti Centru – Helen Doron Early English Learning CentreLucian ToaderStr. Aurel Vlaicu nr. 9A, 020091, Sector 2, Bucuresti, Romania Tel 1: + 40 731 371 182 Tel 2: + 40 740 527 596E-mail : bucuresti1(at)helendoron.com
Bucuresti Vest – Helen Doron Early English Learning CentreAna Alina DincaStr. Iovita nr. 2, bl. P24, ap.2, 050686, Sector 5, Bucuresti, Romania Tel: +40 746 055 520 Tel: +40 768 635 737 Fax: +40 214 304 740E-mail : bucuresti2(at)helendoron.com
Constanta – Helen Doron Early English Learning CentreStr. Mitropolit Dosoftei nr. 38, 900330, Tel. + 40 723 949 393; + 40 241 620 310 E-mail : constanta1(at)helendoron.com
Sursa foto: Tara Kelly Photography/ Flickr.com.